Ciutadans estira les orelles a l’Ajuntament de Vic

El Partido de la Ciudadanía recrimina al consistori que dediqui una plaça al creador de l’estelada. Exigeix, en canvi, que la mateixa plaça es destini a les víctimes del terrorisme.

Redacció osona.com
18 d'agost del 2009

NOTA DE PREMSA
Ciutadans - Partido de la Ciudadanía. Federación de Gerona.

C's exigeix a l'Ajuntament de Vic que dediqui una plaça a les Víctimes del Terrorisme

- C's sol•licita que la plaça que es vol dedicar a Vicenç Albert Ballester, creador de la estelada, sigui dedicada a les víctimes del terrorisme.

Ciutadans (C’s) lamenta que l'Ajuntament de Vic hagi aprovat dedicar una plaça a Vicenç Albert Ballester, creador de la estelada. Per a C’s, resulta preocupant que una població com Vic, on el soroll del terrorisme va sonar amb força duent-se la vida de 10 persones, entre elles, les de cinc nens no tingui dedicada cap plaça o carrer a les víctimes del terrorisme i que hagi hagut de ser l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) conjuntament amb el Govern i la Generalitat, qui, 18 anys després de l'atemptat, hagin realitzat un acte d'homenatge en el solar on s'alçava la Casa Caserna, actualment buit a pesar de les promeses de l'ajuntament de fer una zona verda o construir un equipament municipal en record a les víctimes.

Per a C’s, resulta repugnant que es doni l'esquena a les víctimes del terrorisme i, en canvi, s'honri al creador de l’estelada, una “bandera de combat” on sota el seu nom, Terra Lliure va turmentar a centenars de ciutadans arribant a assassinar a una dona i a col•laborar estretament amb ETA fins a tal punt, que l'autor material de l'atemptat de Vic, Joan Carles Monteagudo, va ser membre de Terra Lliure abans de passar-se A ETA.

En aquest sentit, C’s sol•licita a l'Ajuntament de Vic que dediqui la plaça als quals realment l'hi mereixen que són les víctimes que ha promogut i creat el nacionalisme reaccionari, entre ells, el qual representa la estelada.

Arxivat a