Viladrau crearà un festival de música en memòria de Marcos Redondo

El cantant d’òpera i sarsuela va residir llargues temporades al municipi.

Redacció osona.com
12 d'agost del 2009

Ja fa uns anys, cada estiu es feia un concert als jardins de la casa de Marcos Redondo a Viladrau. Aquest concert, que estava organitzat per l’Associació d’Amics de Montseny, es va deixar de fer. Ara, des de l’Ajuntament, es vol recuperar l’activitat fent-la més oberta a tothom i amb el temps arribar a consolidar-la com un esdeveniment musical de referència i d’àmbit nacional.

Es tracta d’organitzar un festival de música en memòria del cantant d’òpera i sarsuela Marcos Redondo (Pozoblanco 1893-Barcelona 1976), que havia residit llargues temporades a Viladrau. La intenció es que aquest festival presenti una programació oberta, sense fronteres musicals ni connotacions personalitzades amb qualitat i bona interpretació. El projecte es presentarà oficialment aquest divendres.

“Sens dubte aquest pot ser un esdeveniment important per la promoció de Viladrau i també per el món musical dins del qual vol trobar el seu lloc. Es pretén potenciar culturalment un municipi que ja per tradició ha estat des de sempre residència d’estiu d’il•lustres personalitats del món de la cultura. Literats, poetes, músics, polítics...”, expliquen fonts de l’Ajuntament de Viladrau.

Es proposa que l’Ajuntament de Viladrau,lideri el projecte i que ho faci amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pozoblanco (Còrdoba), ciutat natal de Marcos Redondo, mitjançant l’agermanament entre les dues ciutats.

Es demanarà el suport de les institucions catalanes i d’empreses privades relacionades amb la població o amb la temàtica del festival.