Les operadores de telefonia mòbil hauran de pagar l’ocupació del terreny

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya afecta set ajuntaments osonencs.

Redacció osona.com
11 d'agost del 2009

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declara ajustada a dret les ordenances fiscals aprovades pels Ajuntaments de la província d'acord amb el model aprovat i proposat per la Diputació de Barcelona, que sotmeten a tributació per ocupació o aprofitament especial del domini públic local a les operadores de telefonia mòbil, i l'informe tècnic-econòmic corresponent. Per tant, desestima els recursos judicials iniciats per l'operadora de telefonia mòbil Telefònica Móviles contra aquestes ordenances.

La sentència afecta un total de set ajuntaments de la comarca d’Osona: Seva, Balenyà, Collsuspina, Sant Bartomeu del Grau, Torelló, Sant Boi de Lluçanès i Manlleu. Tots aquests procediments judicials en que ha recaigut sentència, relatius a l'ordenança per a l'exercici de 2008, també s'han portat des de l'OGT de la Diputació , ja que l'Organisme rambé ha donat assistència jurídica als Ajuntaments afectats.

Llistat d’ajuntaments que fins ara disposen de sentència favorable, en total, 39: Arenys de Mar, Artés, Bagà, Balenyà, Balsareny, Cabrera d'Anoia, Caldes de Montbui, Callús, Canet de Mar, Canovelles, Capellades, Castelldefels, Collsuspina, Dosrius, El Pla del Penedès, Gavà, Guardiola de Berguedà, Jorba, Lliçà d'Amunt, Manlleu, Montmaneu, Montmeló, Olesa de Bonesvalls, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Mateu de Bages, Sant Pere de Ribes, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Vicenç de Montalt, Santa Coloma de Cervelló, Santa Maria de Palautordera, Seva, Talamanca, Tiana, Torelló, Torrelles de Llobregat, Vallromanes i Veciana.