Tres joves osonencs, al campionat mundial de trial a Brussel·les

Els UCI Trials World Youth Games es disputen aquest cap de setmana a Bèlgica.

Redacció osona.com
06 d'agost del 2009
Eduard Aran, trial, bici
Eduard Aran, trial, bici | www.trialsport.es

 

Un total de nou esportistes catalans viatjaran a Charleroi (Bèlgica) per participar en els UCI Trials World Youth Games que tindran lloc el segon cap de setmana d'agost. Entre ells, hi haurà tres osonencs: Eduard Aran, Martí Aran i Eloi Paré.

Aquesta competició és el mundial pels esportistes de la nova generació en les categories de principiants (9 i 10 anys), alevins (11 i 12 anys), infantils (13 i 14 anys), cadets (15 i 16 anys). També compta amb una categoria oberta per a noies. La UCI (Unió Ciclista Internacional), juntament amb la Federació Belga de Ciclisme i el Kangourous Vélo Trial Club són els encarregats de la organització d'aquest esdeveniment.

La prova tindrà lloc a la localitat belga de Charleroi, situada al sud de Brussel•les. El recorregut dissenyat especialment per acollir la competició internacional constarà de sis zones on els participants hauran de fer tres voltes. Com a novetat per aquest any cal esmentar l'aplicació del nou format de cursa, el qual constarà d’una fase classificatòria per a totes les categories durant la jornada del dissabte i d’una final per la jornada del diumenge. Només els 12 millors del dissabte accediran a la final de diumenge.

A la jornada del dissabte, les proves començaran ben aviat, serà a partit de les 8 del matí quan començaran el principiants i alevins. El torn dels infantils i els cadets serà a partir de la 1 del migdia. 

L'expedició catalana està formada per un total de nou esportistes, els quals s’han guanyat la plaça amb l’excel•lent resultat obtingut en els Campionats d'Espanya d'enguany. 

Cal destacar l’excel•lent resultat dels joves esportistes en l’edició de 2008, quan aleshores es varen disputar a Alemanya. Domènec Lladó d'Argentona fou el més destacat, obtenint la primera posició en la categoria de principiant (9 i 10 anys). Eduard Aran finalitzava en la 8a posició aleví (11 i 12 anys) mentre que Eloi Paré, en infantils (13 i 14 anys), ho feia en la 10a posició. 

La jove expedició catalana estarà formada pels següents esportistes:

 - Domènec Lladó (Argentona) Principiant

 - Martí Aran (Borgonyà) Principiant

 - Marc Seuba (Òdena) Principiant

 - Eduard Aran (Borgonyà) Aleví

 - Bernat Seuba (Òdena) Infantil

 - Marc Viñas (St. Coloma Gramenet) Infantil

 - Eloi Paré (Calldetenes) Cadet

 - Pol Tarrés (Cabrils) Cadet

 - Marc Prat (Montfulla) Cadet 

A la foto, Eduard Aran (autor: www.trialsport.es)

Webs d'informació:
www.kangourous.be
www.uci.ch
 
Veure resultats on line:
http://live.swisstrial.ch