Millores a la carretera entre Calldetenes i Folgueroles

La Generalitat adjudica la redacció del projecte, que puja 1,45 MEUR.

Redacció osona.com
31 de juliol del 2009
Millora de la carretera entre Folgueroles i Calldetenes
Millora de la carretera entre Folgueroles i Calldetenes | Departament de Política Territorial



La Generalitat ha adjudicat aquest mes de juliol, per mitjà de l’empresa pública GISA, la redacció del projecte  de condicionament de la carretera entre Calldetenes i Folgueroles. La proposta forma part del pla de millora de la xarxa local que es va impulsar a partir del conveni signat entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) i la Diputació de Barcelona per al traspàs de les carreteres de la xarxa comarcal a la Generalitat i de la xarxa local a la Diputació.

L’actuació comprèn el condicionament d’aquesta via en el tram que va des del final de la trama urbana de Calldetenes fins a l’accés al nucli de Folgueroles.  D’altra banda,  la mateixa carretera N-141d serà  objecte d’una altra actuació prevista, que correspon a la variant  de Calldetenes.

El tram objecte del projecte, la redacció del qual s’adjudica ara, tindrà una longitud d’1,6 quilòmetres i se situa als termes municipals de Calldetenes i Folgueroles, a la comarca d’Osona.

Actualment, la carretera N-141d presenta trams amb el paviment deteriorat en diversos punts, amb una secció transversal formada per dos carrils sense vorals, que és insuficient per tal d'absorbir el trànsit actual i el futur, que es preveu que augmenti, amb la posada en servei del desdoblament de l'Eix Transversal.

El disseny previst ha d'aprofitar al màxim la secció de carretera existent, garantint les mínimes afeccions. La secció proposada serà una ampliació de la plataforma per aconseguir carrils de 3,5 metres i vorals exteriors de 0,50 metres. Els terraplens s’amplien per tal de col•locar una barrera de seguretat, i es disposa una cuneta trepitjable, per a garantir un drenatge adequat.

A més, s’estudiarà l’ampliació de la calçada del pont existent de pedra i maó que salva el Torrent de Sauleda, que ara fa una amplada de 6,5 metres i 8,15 d’amplada total, per tal de donar continuïtat a la secció de tota l’actuació i s’estudiarà la reparació del pont, allà on calgui.

D’altra banda, el projecte també estudiarà una possible millora de la intersecció de la N-141d i la BV-5201, que actualment presenta mancances de capacitat pel que fa al moviment de gir a esquerres per incorporar-se a la carretera N-141d en sentit Folgueroles des de la rotonda de la C-25.

El cost previst per a les obres és d’1,45 MEUR. Es preveu que el projecte estigui redactat durant l’any vinent, per poder programar posteriorment l’execució de les  obres.