Nova Energia entossudeix amb les obres de la MAT

El col•lectiu, de caràcter pacífic, torna a ocupar la torre 39 de la xarxa elèctrica.

Redacció osona.com
23 de juliol del 2009
Nova Energia a la torre 39 de la MAT
Nova Energia a la torre 39 de la MAT | Nova Energia



Aquest dimecres, a les 17 h, una quinzena de membres i simpatitzants del col•lectiu Nova Energia s’han plantat de nou sota la torre 39 de la MAT, al terme municipal de Sant Martí de Centelles i en construcció. Els treballadors havien abandonat l'indret - en aparença precipitadament - deixant un munt de cordes i de peces, i sense vigilància.

Durant una hora han reprès la “contemplacció”, combinant una estona de silenci amb d'altres de compartir sobre la valoració de l'acció començada fa poc més d'un any a la torre 38 i sobre les accions futures i els Aplecs del Cargol.

Nova Energia ha convocat una nova aturada de les obres aquest dijous 23 i divendres 24, al mateix lloc i a la mateixa hora.

I dissabte, a les 5 de la tarda, el col•lectiu organitza a la Plaça dels Caçadors a Taradell un Aplec del Cargol a la torre 76.

Nova Energia, a més, a fer una altra crida per pressionar els poders polítics:

“Qui no pugui fer ni una cosa ni l'altra, té un parell d'accions molt fàcili importants: escriure al conseller d'Economia, Antoni Castells, consellercastells@gencat.cat ara que ha quedat lliure del finançament, perquè accepti un diàleg públic sobre les raons de la MAT i per què destitueixi el Director General d'Energia Agustí Maure Muñoz per conflicte d'interessos, en haver estat dirigent fins fa poc de Red Eléctrica Española. També escriure al programa Àgora agor@tv3.cat demanant un diàleg sobre la necessitat de la MAT i el nou model d'energia renovable i distribuïda. Envieu copia dels missatges a novaculturaenergia@gmail.com

Més info a  http://novaculturaenergia.blogspot.com/