El bomber ferit a la Terra Alta és de Sant Julià de Vilatorta

per Diari Forestal, 22 de juliol de 2009 a les 07:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Eren entre les tres i les quatre de la tarda de dimarts quan sis bombers van quedar encerclats per les flames que cremen sense control des de dilluns als Ports, a la Terra Alta. Va ser per culpa d'un "canvi de vent sobtat" quan eren en una zona d'accés difícil. La seva tasca era crear contrafocs per aturar l'avanç de les flames. Un canvi sobtat del vent va fer que el foc es girés contra els bombers i els atrapés. Quatre d'ells van morir i els altres dos, amb cremades del cos, els van traslladar cap a l'Hospital de la Vall d'Hebron, de Barcelona.


Les víctimes mortals eren bombers experts, tal com destacava el president de la Generalitat José Montilla, que va declarar un dia de dol oficial. Les víctimes formaven part del Grup de Suport d'Actuacions Forestals (GRAF) de Lleida, considerada la unitat d'elit dels Bombers de la Generalitat.

Els ferits també formaven part del GRAF. Un d’ells, Josep Pallàs, de 36 anys, pertany al GRAF de Lleida, té un 75% del cos cremat, però evoluciona bé. El darrer ferit és Pau Costa, de 31 anys. Pertany al parc de bombers de Vic i es troba en estat molt greu, amb la meitat del cos cremat.  Costa va ingressar a la Vall d'Hebron amb una insuficiència respiratòria i renal molt greu.

Pau Costa va néixer a Sant Julià de Vilatorta i, com explica avui el diari El País, va heretar dels seus pares la passió per la muntanya. És un enamorat de l’escalada, el senderisme i l’esquí. Tot i la seva joventut, és un expert en la lluita contra el foc i el disseny d’operacions per tallar els incendis.

Podeu seguir l'evolució de l'incendi a l'Horta de Sant Joan des de Diari Forestal.
- Anar a Diari Forestal

------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE TORELLÓ

Les banderes de la Casa de la Vila onegen a mig pal en senyal de dol per la mort dels quatre bombers al foc de la Terra Alta

L’Ajuntament de Torelló ha volgut manifestar el seu dol per la mort de quatre bombers en l’incendi forestal d’Horta de Sant Joan. Per això, s’han posat a mig pal les banderes de l’edifici de la Casa de la Vila.

Per altre cantó, una delegació de l’Ajuntament s’ha desplaçat fins al parc de bombers de la localitat per expressar el seu condol als responsables del parc.

---------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE MANLLEU

Com a mostra de condol per la tràgica mort ahir dels 4 bombers que treballaven en l'extinció de l'incendi perpetrat al massís dels Ports, avui dimecres l'Ajuntament de Manlleu fa onejar la seva bandera a mitja asta. 

--------
CARTA D'UN  BOMBER VOLUNTARI

Hem perdut quatre dels nostres millors bombers. La tragèdia ha estat fruït de la mala sort.

És indignant, ofensiu  i inadmissible que es critiqui i es qüestioni la feina del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. I menys quan ho fan persones que no tenen ni els coneixements ni la preparació per fer-ho. Realment saben com actuen els bombers? Coneixen tots els seus protocols? La resposta és clara: no!. Hi hauria d’haver una mica de decència, especialment en la classe política i alguns periodistes, i no aprofitar-se de les desgracies per exercir només la crítica per la crítica i per crear mala maror.

El nostre Cos de Bombers és un dels millors del món en la lluita contra incendis forestals i els seus membres saben el que fan i estan preparats per fer-ho. Els bombers, a part de ser uns excel·lents professionals en la seva feina, son unes persones que els apassiona la seva tasca i que si cal, es deixen la vida per ajudar els demés. Com han demostrat els quatre bombers morts en el foc d’Horta de Sant Joan. Descansin en pau.

Marc Ferrer i Murillo. Bomber Voluntari del Parc de Matadepera
Terrassa (Vallès Occidental)

 

Participació