L’Incasòl enderrocarà els antics habitatges de Puigneró a Sant Bartomeu

El projecte també contempla la construcció de 49 pisos nous. L’Incasòl va adquirir els immobles després d’una subhasta que va quedar deserta.

Marc Riera / ACN
21 de juliol del 2009

La rehabilitació dels 70 habitatges que havien estat propietat de la desapareguda tèxtil Hilados y Tejidos Puigneró de Sant Bartomeu del Grau serà integral i comportarà l'enderroc dels actuals blocs de pisos i la construcció de nous habitatges. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Miquel Colomer (Independents), l'Incasòl, que és l'actual propietari ha elaborat un primer avantprojecte sobre aquesta actuació integral de manera que els habitatges puguin passar a estar adaptats “a les necessitats” i “normativa actual” fet que actualment no es produeix. En l'avantprojecte es contempla reduir el nombre d'habitatges actual fins a 49.

Per a Miquel Colomer, amb el nombre d'habitants que té el municipi i el parc d'habitatge actual, la reducció de nombre de pisos no ha de comportar cap problema. Per a l'alcalde del municipi osonenc, actualment hi ha molts pisos buits perquè aquests històrics habitatges no compleixen la normativa en aspectes com els garatges o ascensors. El principal problema dels blocs es que pateixen alguns problemes estructurals que “no són greus”. Els pisos estan situats al carrer Vell. Els deu blocs tenen set pisos cada un i baixos.

En l'actualitat dels 70 habitatges només n'hi ha una vintena d'ocupats. Aquest fet permetria, segons ha explicat l'alcalde a l'ACN, que quan s'acabi executant l'obra es puguin enderrocar una part dels pisos mentre es construeixen els nous habitatges. D'aquesta manera s'evitaria el procés d'haver de cercar uns habitatges temporals mentre s'executen les obres.

El 31 de gener de 2007 la Seguretat Social va posar a subhasta 70 pisos per un valor de 6.600.000 euros. Com que la subhasta va quedar deserta l'Incasòl va negociar amb la Seguretat Social per adquirir els 70 habitatges. El projecte d'enderroc i construcció d'aquests habitatges s'inclou dins de les actuacions presentades pel municipi a la nova convocatòria del Pla de Barris la resolució de la qual s'ha de fer pública els propers dies.quel Colomer, alcalde de Sant Bartomeu del Grau, , aquest dimarts en l´entrevista amb ACN.
26 s