Fotos: Roda de Ter, a ritme de folk

Durant tres dies, el Rodafolk converteix el municipi en la capital de la música tradicional catalana.

Redacció osona.com
20 de juliol del 2009
Assistents al Rodafolk ballen al ritme de la música de Urbalia Rurana i la Romantica del Saladar
Assistents al Rodafolk ballen al ritme de la música de Urbalia Rurana i la Romantica del Saladar | Joan Parera


Roda de Ter ha acollit, aquest cap de setmana, la 19a edició del Festival de folk, Rodafolk. La majoria d’actuacions van tenir lloc a la plaça del barri Sant Sebastià i eren gratuïtes.

Tots els actes del certamen van comptar amb una nodrida participació de gent. El plat fort de la proposta va ser l’actuació dels grups Urbàlia Rurana i La Romàntica del Saladar, diumenge al vespre, que van omplir la plaça de gom a gom. Una altra dels concerts destacats va ser el de divendres, amb Set de Folk, un grup de folk de les comarques olotines que ha tingut una gran progressió en els darrers anys.

Els actes van començar el divendres a 2/4 de 10 de la nit amb el Correfoc. A les 11, hi va haver el ball amb el grup Set de Folk. Dissabte, a partir de 2/4 de 8 del vespre, es va celebrar la cercavila dels Gegants i els Grallers de Roda i els Protons d’Igualada. Acte seguit, es va fer una botifarrada popular i sardanes amb la Cobla Sabadell. Posteriorment, el públic va poder gaudir d'un concert de ball folk amb el grup Semproniana. Com sempre, el dissabte a la nit va estar marcat per l’actuació del grup del Festival Internacional de Música de Cantonigròs acollit a Roda, que va comptar amb una gran assistència de públic.

Diumenge el matí es va fer la 4a Trobada de músics al carrer en petit format per diferents espais del poble. A les 12 del migdia, hi va haver la concentració de músics a la plaça Major i sortida en cercavila fins el marge esquerre del Passeig del Ter. Allà es va fer una ballada final i un vermut  popular. 

Finalment, a les 9 del vespre, es va celebrar la cloenda del festival amb els grups valencians Urbàlia Rurana i La Romàntica del Saladar, en un espectacle conjunt titulat "La festa i la vespra".

Els organitzadors ja pensen en l'edició de l'any que ve, que serà la del 20è aniversari. De moment, ja han anunciat que el festival durarà quatre dies.

Arxivat a