Josep M. Freixanet obre un debat sobre el batxillerat nocturn al Parlament

Redacció osona.com
17 de juliol del 2009
A la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya, Josep Maria Freixanet, diputat al i alcalde d’Olost, va fer una interpel•lació al conseller Maragall sobre el batxillerat nocturn. El diputat d’Esquerra va recordar que les dades que han sortit publicades de la situació de l’educació a Catalunya “són preocupants”. “Tenim una de les taxes d’abandonament escolar més grans de l’ensenyament secundari obligatori de tot l’Estat; només el 62% de l’alumnat continua estudiant ensenyament postobligatori i un 34’1% abandona prematurament els estudis postobligatoris”.
 
Així  mateix, Freixanet va afirmar que tot i que el batxillerat no és una etapa obligatòria, “és una de les portes d’accés a la formació durant tota la vida i ha de ser un crit d’alerta per a les persones joves de 18 a 25 anys, pel risc d’una futura exclusió social”. El portaveu parlamentari d’Esquerra en matèria educativa va afirmar que l’oferta telemàtica de la l’Institut Obert de Catalunya “s’afegeix a la l’oferta presencial del batxillerat nocturn que fa de suport i atén les necessitat específiques de la franja de l’alumnat jove que ha deixat o no pot continuar de manera ordinària la seva formació, per causes diverses”. Freixanet, però, va remarcar que la presencialitat i l'IOC s'han de complementar, en cap cas substituir una a l'altra.
 
El diputat d'Esquerra Osona també va dir al conseller Maragall que "no ens podem quedar en la foto fixa del batxillerat nocturn de fa dècades, però que la foto fixa actual tampoc no és l'adient" i va demanar que es sumés el món local per trobar solucions reals i ambicioses per tenir un batxillerat nocturn potent i al servei de la ciutadania.
 
La Federació comarcal d'Esquerra Osona es reafirma en la necessitat de mantenir la presencialitat del batxillerat nocturn a l'IES Jaume Callís de Vic, complementat per l'IOC, i que es treballi per la millora del sistema del batxillerat nocturn, tal com va mostrar en el Consell Comarcal, on “Josep Colomer (PSC), en nom de l'equip de govern comarcal, va rebutjar assegurar la presencialitat a Vic pel curs que ve”.
Arxivat a