Apareixen restes humanes en unes obres a Sant Hipòlit

A la plaça de Catalunya hi havia hagut l’antic cementiri.

Redacció osona.com
16 de juliol del 2009
Obres de remodelació de la plaça Catalunya de Sant Hipòlit de Voltregà
Obres de remodelació de la plaça Catalunya de Sant Hipòlit de Voltregà | Adrià Costa



Des de fa uns dies es realitzen les obres de remodelació de la plaça Catalunya de Sant Hipòlit de Voltregà. Durant els treballs, finançats pel fons d’inversió local promogut pel govern central, han aparegut a la zona algunes restes d'ossos humans.

En aquell lloc hi havia hagut l'antic cementiri. Quan es va traslladar l’equipament, també es van emportar les despulles que hi havia dipositades. Tot i això, al ser un cementiri on pràcticament no hi havia nínxols i la gent estava enterrada a terra van quedar algunes restes a sota la plaça Ara,  amb les obres de remodelació han aparegut i han causat cert malestar entre els veïns.

La controvèrsia, però, i segons els mateixos veïns, té un rerefons més polític que no pas espiritual. Les queixes sorgeixen d’un sector que opina que, en temps de crisi, s’hauria d’haver aprofitat el fons d’inversió local per fer obres més importants a la població i que la reforma de la plaça no corria pressa.

El sarau va començar quan algú es va colar a les obres i amb el mòbil va fer una foto d'un crani. CiU, el grup municipal a l'oposició, va destapar la caixa dels trons i ho va portar a l'últim ple que va tenir moments molt tensos.  Es dóna la circumstància que quan es va traslladar el cementiri per a fer-hi la plaça el govern era de CIU, l'actual oposició.

- El tema és a debat al Fòrum de Sant Hipòlit de Voltregà