Els Hostalets de Balenyà aposten pel turisme sostenible

Una exposició a la fresca dóna el tret de sortida al projecte “Balenyà oci sostenible”

Redacció
13 de juliol del 2009
Els Hostalets de Balenyà aposten pel turisme sostenible
Els Hostalets de Balenyà aposten pel turisme sostenible


“Balenyà, Oci sostenible” és el projecte de desenvolupament d’Els Hostalets de Balenyà, que recull un conjunt de propostes estratègiques per transformar i reactivar el municipi en els propers anys. Es tracta d’una sèrie d’accions amb les quals el consistori pretén impulsar i donar suport a un sector turístic de qualitat i competitiu, especialitzat en el lleure sostenible.

El projecte està dividit en tres grans estratègies de desenvolupament municipal que es portaran a terme a mitjà i llarg termini: comercial, urbanístic i turístic.

Es pretén crear rutes temàtiques i històriques, un macroparc infantil, un gimnàs a l’aire lliure, així com un seguit d’activitats conduïdes i destinades a un públic variat, per realitzar individualment, en família o en grup, a qualsevol època de l’any i a baix cost per l’usuari.

L’objectiu genèric de l’Ajuntament de Balenyà, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, és promoure el desenvolupament social i econòmic del municipi a través del sector turístic;  però alhora, mantenir un equilibri harmònic amb el denominat entorn sociocultural del poble.

És per aquest motiu que, en el marc de les Festes d’Estiu, s’ha obert un “procés participatiu” en forma d’exposició a l’aire lliure. D’aquesta manera, la població pot conèixer el projecte, les accions que es pretenen dur a terme i “participar activament amb la presa de decisions”, mitjançant una petita bústia de suggeriments situada a la mateixa exposició. L’exposició es pot visitar a la Plaça Josep Espona, de dilluns a divendres de 6 a 8 de la tarda i fins al dia 31 de juliol.

Arxivat a