Presenten l’avantprojecte d’una llei per millorar la situació de les dones

L’Institut Català de les Dones crea una coordinadora territorial a Vic per reforçar les seves polítiques a la Catalunya central

per Osona.com, 10 de juliol de 2009 a les 17:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, ha presentat aquest divendres a Vic les bases de l’avantprojecte de la Llei per a una nova ciutadania i per a la igualtat entre dones i homes -títol encara provisional- en un acte al quan hi han assistit prop de 30 representants de les entitats de dones de la Catalunya central. Aquest nou text legal vol promoure, segons l'IDC, una societat en la qual les dones puguin desenvolupar les seves capacitats personals i prendre decisions sense limitacions per raó de sexe.
 
En l’acte hi ha participat Rosa Altimiras, que recentment s’ha incorporat com a coordinadora territorial de l’ICD a la Catalunya central. Rosa Altimiras, impulsarà i dinamitzarà l’associacionisme femení per promoure la participació social de les entitats de dones. Amb el desplegament de les seus territorials, l’ICD, òrgan adscrit al departament d’Acció Social i Ciutadania, vol descentralitzar i equilibrar en el territori les mesures del Govern de la Generalitat en favor de les dones, així com donar suport al món local.
 

L’avantprojecte presentat avui a Vic estableix els mecanismes i les mesures que han de fer efectiva la igualtat d’oportunitats de dones i homes i que han de permetre el ple exercici dels drets de ciutadania de les dones, des del reconeixement de la diferència i la valoració de les seves aportacions i experiències.
 
En el nou text, s’entén per igualtat el principi que dóna el mateix valor a totes les persones i que reconeix la diferència de ser dona i home a la societat, les diferents aspiracions i necessitats de dones i homes. L’aplicació d’aquest principi ha de crear les condicions per a que totes les persones puguin desenvolupar lliurement les seves capacitats i prendre decisions sense les limitacions imposades pels rols tradicionals en funció del sexe (fotos: Adrià Costa).

- Més informació al web de la Generalitat

 

Participació