Els professors de l’escola d’adults de Roda de Ter es concentraran el 18 de juliol

L'Ajuntament nega que tanquin l'escola d'adults

Redacció
09 de juliol del 2009
Els professors de l’escola d’adults de Roda de Ter es concentraran el proper 18 de juliol contra la decisió de tancar el centre segons informa ElTer.net. Així ho van decidir en una reunió celebrada aquest dimarts. El coordinador del centre, Roger Casanovas, explica a ElTer.net que han estat els darrers a conèixer la decisió i que per aquest motius s'han decidit manifestar-se.

El ple del passat 16 de juny va decidir eliminar el curs de graduat escolar. De cara al setembre només es preveuen classes de català i informàtica.

A les 12.10 del migdia l'Ajuntament de Roda de Ter ha emès un comunicat que annexem en el qual neguen el tancament ja que recorden que el curs vinent hi haurà cursos de diverses matèries, es considera que la manca de comunicació possiblement és un problema dels mestres i no es renuncia, més endavant, a tornar a oferir el graduat escolar.

- Notícia tancament escola d'adults
- Notícia completa a ElTer.net

--------------------------------------

Nota de premsa de l'Ajuntament de Roda de Ter
Informació sobre l’Escola d’Adults de Roda de Ter

La regidoria d’Educació recorda que l’Escola d’Adults deixa d’oferir el graduat escolar de secundària però continuarà impartint la resta de cursos

Arran de les informacions fetes per professors i exprofessors del Centre de Formació d’Adults de Can Planoles en aquests darrers dies, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Roda de Ter emet el següent comunicat :

1. No és cert que l’Ajuntament de Roda tanqui l’Escola d’Adults. L’escola imparteix cursos de català, tant per a persones autòctones com per a persones immigrades, diferents cursos d’informàtica, graduat escolar de secundària i anglès. Tots aquests cursos continuaran impartint-se el curs vinent i només no es realitzarà el curs de graduat en educació secundària.

2. El darrer curs l’anglès no es va impartir per manca d’alumnat. Es van impartir els altres cursos, és a dir: Informàtica per a entitats (7 alumnes ), Coneixement i ús de l’ordinador (9 alumnes ) i Curs de català (9 alumnes ).

3. En relació als alumnes matriculats de graduat en educació secundària (GES), el nombre de matriculats és indeterminat i l’única xifra concreta que s’esmenta a la memòria és el de 10 alumnes que han superat les proves que s’han realitzat a Torelló, a l’Institut Obert de Catalunya (IOC). Per poder realitzar les proves, els nostres alumnes també s’han hagut de matricular a l’Institut Obert de Catalunya.

4. No és cert en absolut que l’Escola d’Adults hagi arribat a tenir prop de 500 alumnes. Respecte a aquesta dada només cal dir que si fos certa aquesta escola hauria estat, sens dubte i de llarg, la més gran escola de la població, per sobre de l’institut i de les dues escoles de primària. És igualment fals que el nombre d’alumnes actual de l’escola sigui d’un centenar llarg d’alumnes, només cal sumar les quantitats que hem esmentat en el punt segon i tercer per donar-se compte de la falsedat d’aquesta afirmació.

5. Pel que fa a la manca d’informació que diuen han patit els professors de l’escola val a dir que la Fundació Osona, que és qui té contractats els tres professors de l’escola, n’estava assabentada des del dia 9 de juny a través d’una reunió que es va tenir amb la regidoria. Corresponia doncs, i així es va comunicar, a la Fundació comunicar al seu personal la finalització del contracte de serveis amb l’Ajuntament de Roda.

Malgrat tot, la regidoria tenia prevista una reunió amb el professorat el dia 17 de juny que no es va poder celebrar per causes estrictament personals. La reunió es va celebrar amb posterioritat, el dia 3 de juliol, el primer dia en que les dues parts, regidoria i professorat, varen poder fixar com a data per la reunió.

6.- En aquesta reunió es va manifestar per part de la regidoria que l’únic motiu pel qual l’Escola d’Adults el curs vinent no impartiria GES era estrictament pressupostari, ja que aquests estudis tenien un cos aproximat de 30.000 euros l’any, que l’ajuntament en aquests moments de reducció pressupostària, comú a totes les administracions, no podia assumir. En aquesta reunió es va
explicar, també, que la regidoria havia arribat a un conveni a l’Institut d’Ensenyament Secundari (IES) de Roda pel curs acadèmic 2008-2009, pel qual les classes de GES s’han impartit durant tot l’any en aules de l’institut. Aquesta acció volia aconseguir la legalització de l’Escola d’Adults per part de Departament d’Educació, la qual cosa hauria permès aconseguir que els cursos de GES fossin
subvencionats. El Departament d’Educació va comunicar per escrit a l’ajuntament la impossibilitat de legalitzar l’escola en el si de l’institut i, per tant, l’ajuntament en no poder disposar de cap mena de subvenció s’ha vist en la necessitat de no poder donar continuïtat als estudis de GES.

7.- La regidoria d’Educació és responsable directe, a part de l’Escola d’Adults, de la Llar d’infants Municipal, que aquest any ha ampliat el nombre d’aules, i dóna suport a les dues escoles de primària i a l’institut de secundària. Amb les direccions d’aquests centres hi ha un contacte permanent per telèfon, e-mail i reunions directes, sense que s’hagi produït mai un problema de manca de comunicació. Caldria preguntar-se, a partir de les consideracions anteriors, si aquesta manca de comunicació que diuen han patit els professors de l’Escola d’Adults és deguda a la regidoria o al propi professorat de l’escola.

8. L’Ajuntament de Roda no renuncia en absolut a la possibilitat de poder tornar a oferir estudis de GES a l’escola d’Adults de Roda, i la regidoria d’Educació continuarà treballant perquè sigui possible el més aviat possible.

Antoni Llach i Vidal
Regidor d’Educació
Ajuntament de Roda de Ter
9 de juliol de 2009.
Arxivat a