Presenten el joc del Big Bang

El Museu de la Torneria de Torelló col·labora en aquest projecte

Redacció
07 de juliol del 2009
El president del consell rector del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Josep Maria Carreté i el director general d’Innovació del Departament d’Educació de la Generalitat, Joan Badia, presentaran aquest dimarts el joc del Big Bang.

És el primer joc científic virtual realitzat per divulgar la història de l’univers a través de la teoria del Big Bang. Aquesta actuació combina nou jocs virtuals relacionats amb nou fases de l’evolució de l’univers, amb una jornada presencial simultània a sis museus "bigbangaires" del sistema territorial del mNACTEC: la seu central a Terrassa, el Museu de les Mines de Cercs, el Museu de la Fassina de l’Espluga del Francolí, el Museu de la Tècnica de Manresa, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal d’Anoia i el Museu de la Torneria de Torelló.

 El disseny i la producció del joc han anat a càrrec del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i els museus del seu sistema territorial, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El joc s’emmarca dins les activitats de l’Any Internacional de l’Astronomia 2009 i en el projecte "El mNACTEC com aparador dels experiments del CERN" finançat pel Ministeri espanyol de Ciència i Innovació des de l’any 2007.

El joc del Big Bang és un recurs educatiu pels professors i un element didàctic i d’entreteniment pels participants en el seu temps d’oci. Al Joc del Big Bang serà possible jugar-hi entre els mesos de setembre i desembre de 2009 al portal bibang.cat.
 

Arxivat a