La UVic reparteix 500 plançons d’arbre als nous titulats

Podran triar entre alzina, roure martinenc o castanyer d'índies

Redacció
06 de juliol del 2009
La Universitat de Vic (UVic) repartirà entre els seus nous titulats uns cinc-cents plançons d’arbre que s’emportaran a casa com a record del seu pas pel centre. L’estudiant podrà triar entre tres espècies -alzina, roure martinenc o castanyer d’índies-, en funció de l’hàbitat on tingui pensat de trasplantar-lo.

Segons la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, “aquesta iniciativa, que ja és una tradició, és un obsequi viu, que l’estudiant pot veure créixer i que simbolitza el nostre compromís amb les problemàtiques ambientals” .

L’ànima d’aquesta iniciativa és el professor Sebastià Riera, coordinador del Pla de sostenibilitat de la UVic i professor del Departament de Ciències i Ciències Socials de la Facultat d’Educació, que ofereix, a més, tot l’assessorament tècnic necessari.

"En set anys hem lliurat uns 2.500 plançons i cada any em trobo algú que em diu que el seu arbre encara viu. Crec que és una bona iniciativa per posar punt i final a una etapa a la universitat i de compromís amb el medi ambient”, diu Sebastià Riera.

Els plançons que ja s’han començat a lliurar, els van sembrar a la tardor de 2007 i van germinar a la primavera de 2008. Tenen, per tant, poc més de dos anys de vida.
Arxivat a