Manlleu aposta ara per construir l'habitatge dotacional a l'avinguda Puigmal

La intenció inicial era construir-los al solar de la caserna de la Guardia Civil

Marc Riera/ACN
01 de juliol del 2009
Façana de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Manlleu
Façana de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Manlleu | Adrià Costa


Manlleu ha requalificat un solar de titularitat municipal situat a la cantonada de l'avinguda Puigmal i el carrer del Serrallo per poder-hi fer 45 habitatges dotacionals. Un estudi fet per la Diputació de Barcelona detectava la necessitat que el municipi disposés d'aquesta tipologia d'habitatge.

L'equip de govern preveia inicialment fer els primers habitatges dotacionals a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. Tenint en compte que el Ministeri de Defensa no vol retornar el solar al municipi sense compensació econòmica i el cas està als tribunals s'ha optat per apostar per aquest nou emplaçament. La Diputació s'ha compromès a assumir el cost de redacció del projecte.

Segons el regidor d'Urbanisme, Pere Riera (ERC), l'ens provincial demana que el solar tingui la qualificació urbanística adient abans de redactar el projecte -independenment que es pugui executar a mig termini-. La requalificació només afecta una part del soler; la resta continuarà sent d'equipaments. La intenció inicial seria que acollís un servei sanitari, molt probablement el futur segon CAP.

El ple municipal celebrat aquest dimarts va aprovar la requalificació del solar que fins ara constava com a equipaments amb el vot favorable d'ERC, al govern, i del PSC i CiU, a l'oposició. CiU que inicialment demanava que es contemplés la necessitat de disposar d'aparcament també ho veu amb bons ulls. La PxC hi va votar en contra.
Arxivat a