Unió lliura la Medalla Carrasco i Formiguera al president del Parlament Europeu

L’acte l’ha encapçalat Ramon Espadaler.

Redacció
25 de juny del 2009
Medalla Carrascó i Formiguera
Medalla Carrascó i Formiguera | ACN


El president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering, ha estat distingit per Unió Democràtica de Catalunya (UDC) amb la desena medalla Manuel Carrasco i Formiguera aquest dimecres a Brussel•les. Durant l'acte de lliurament, Pöttering s'ha solidaritzat amb el poble iranià i ha defensat el deure dels ciutadans de manifestar-se. A la foto, Pottering, amb el diputat i president del consell nacional d'UDC, l'osonenc Ramon Espadaler, i el futur diputat europeu Salvador Sedó.
 
“El missatge que ens deixa Manuel Carrasco no és només un missatge per al seu temps, sinó també per al present i pel futur”, ha dit el president del Parlament durant l'entrega de la medalla que ha rebut de mans de Ramon Espadaler. Per això, ha volgut reiterar la seva responsabilitat en la lluita pels drets humans i ha anunciat que, precisament per aquest motiu, donava el seu suport al poble iranià. “El que està passant a Iran és molt seriós i estem mirant d'enviar una delegació al país”, ha assegurat Pöttering.
 
En l'acte, Espadaler ha recordat els motius pels quals Unió Democràtica ha lliurat la medalla Carrasco i Formiguera al president del Parlament. “Ell és dels pocs diputats que ha mantingut ininterrompudament el seu escó des del mateix origen del Parlament, al 1979”, ha afirmat.
 
També, ha volgut recordar una breu conversa durant la recent visita de Pöttering a Barcelona, on Duran i Lleida va afirmar del president del Parlament que “30 anys vivint a Europa en primera línia li atorguen una autoritat i un coneixement excepcionals”.