La UVic premia set treballs de recerca osonencs

Els guardons arriben a la onzena edició

Redacció
25 de juny del 2009
Premiats UVic
Premiats UVic | UVic


L'onzena edició dels Premis Universitat de Vic als millors treballs de recerca de Batxillerat 2009 ha guardonat 23 estudis dels quals set són d'Osona. Concretament de l’Escorial, el Col·legi Sant Miquel dels Sants (dos), l'IES Cirviànum de Torelló, la Salle Manlleu, l'IES Castell del Quer i l'IES Taradell.

L'acte de lliurament dels premis, el passat dimarts 22, el va presidir la rectora de la UVic, Assumpta Fargas, i va comptar amb la presència del director general de Recerca, Joan Roca i la presidenta de l’associació Osona Contra el Càncer, Montserrat Freixer. Globalment s’han lliurat 7.500 euros repartits en quatre modalitats: el de l’àrea científicotècnica Abraham Cresques dotat amb 2.000 euros; el de l’àrea humanística Narcís Feliu de la Penya dotat amb 2.000 euros; el de l’àrea artística Ferran Sors dotat amb 2.000 euros, i el Premi Osona Contra el Càncer de 1.500 euros.

Els premiats osonencs
Dels 23 estudiants premiats set són d'Osona. Concretament, de l’Escorial, Paul Sánchez amb el primer Premi Ferran Sors (500 euros) pel treball “Romeu i Julieta en Música”. El Col·legi Sant Miquel del Sants enguany s’ha endut dos premis, un pel treball “L’escola. Memòria i Testimoni” de l’alumna Irene Gil, premiada amb 300 euros del Premi Narcís Feliu de la Penya, i l’altre pel treball “Els Odonats d’Osona. 1988-2008”, de David Montpeyó premiat amb 200 euros en el Premi Abraham Cresques.

També s’han premiat els treballs “Els limfomes en el context general del càncer” de l’estudiant Anna Montes de la Salle de Manlleu, premiada amb 500 euros del Premi Osona Contra el Càncer i l’estudiant M. Pau Albert, del centre IES Taradell, premiada amb 300 euros pel treball “La música i el nazisme” del Premi Ferran Sors. Marta Nogué, de l’IES Cirviànum de Torelló, s’ha endut 250 euros pel treball “Un jove ferit pel feixisme” de la categoria Narcís Feliu de la Penya i, finalment, Arnau Cortada, de l’IES Castell del Quer de Prats de Lluçanès, que s’ha endut 300 euros pel treball “El pas de la indústria artesanal a la indústria moderna a Catalunya i al Lluçanès”.