Roda de Ter redueix l’oferta de l’Escola d’Adults

Elimina la possibilitat d’obtenció del graduat escolar i manté les classes de català i informàtica.

Redacció osona.com
18 de juny del 2009

NOTA DE PREMSA
ERC  DE RODA DE TER

L’equip de govern deixa tocada de mort l’Escola d’Adults

En resposta a una pregunta del Grup d’Esquerra en el Ple d’ahir de l’Ajuntament de Roda de Ter, l’Alcalde i regidor d’Educació, va anunciar la eliminació de la part més important dels serveis que venia oferint l’Escola d’Adults de Roda de Ter. En concret s’elimina la possibilitat d’obtenció del graduat escolar i només es mantindran les classes de català i d’informàtica. Anteriorment l’escola tenia una àmplia oferta formativa que al llarg d’aquesta legislatura s’ha anat reduint progressivament.

Des d’Esquerra ja veníem denunciant la falta de dedicació i impuls de l’actual regidor d’Educació respecte a l’escola i ara amb aquesta decisió s’ha acabat amb la llarga tradició del municipi de prioritzar l’Educació i deixar sense aquest recurs al poble. Un recurs que ha estat, i és, utilitzat per moltes persones que no han pogut acabar la seva escolarització o no han obtingut el graduat al finalitzar l’etapa obligatòria.

Esquerra lamenta molt a aquesta decisió i no pot entendre que un grup que s’anomena de progrés hagi efectuat aquest pas, es prioritzin d’altres àrees i l’educació deixi de ser una prioritat pel poble.

Rebutjada una moció reclamant millores a la zona blava

L’equip de govern va rebutjar la proposta d’Esquerra d’aplicar un sistema que permeti anul•lar les sancions de la zona blava d’aparcament. La mesura tractava d’establir el sistema que s’aplica en d’altres municipis amb zones blaves, on en el cas de passar la limitació horària hi ha la possibilitat d’anul•lar la sanció definitiva pagant un taxa més econòmica. Esquerra entén que l’objectiu de la zona blava és d’afavorir la mobilitat i no el recaptatori, per tant proposava aquesta mesura per millorar l’efectivitat de la zona blava. L’equip de govern s’excusa a tractar el tema quan es faci el Ple d’ordenances, desconeixent que aquesta modificació de les taxes es pot fer en qualsevol moment.

La Generalitat no acceptat la instal•lació de les càmeres de vigilància de trànsit

En resposta a les preguntes d’Esquerra l’equip de govern va informar de la negativa de la comissió de videovigilància de la Generalitat d’autoritzar la col•locació de càmeres de vigilància de trànsit. A partir d’aquí l’ajuntament proposarà que la instal•lació de càmeres siguin per seguretat ciutadana i no de vigilància de trànsit. Esquerra no troba que el risc raonable de la seguretat publica de Roda justifiqui la instal•lació de càmeres de seguretat per tot el municipi, tant pel cost econòmic i tècnic com pel compliment del respecte a la llibertat i intimitat de les persones. De tot això se’n desprèn que l’equip de govern vol instal•lar les càmeres de totes totes, ja que, primer, les volia només per trànsit i ara pretén seguir instal•lant-les com a seguretat ciutadana. Aquest canvi de criteri, creiem que requeriria un estudi més acurat i demanar l’opinió del poble, en el sentit de si vol i si creu que cal que qualsevol veí sigui filmat en un lloc determinat durant les 24 hores del dia, amb el conseqüent problema del tractament d’aquestes dades.

Propostes de modificacions urbanístiques tot i haver iniciat el procés de realització del POUM

Tot i que aquests dies s’ha donat inici al treballa de la realització del POUM, eina imprescindible per la definició del futur del municipi, a resposta d’Esquerra, l’equip de govern va informar de la proposta de modificar una àrea d’actuació urbanística de la zona de Puigneró per permetre la instal•lació d’un espai comercial. És a dir, l’equip de govern no tanca la porta a modificar a corre cuita la normativa urbanística per poder facilitar la instal•lació d’un centre comercial a la zona de Puigneró, quan estem a les portes de l’inici dels treballs del Pla general, en el que hi haurà un programa de participació ciutadana on tothom podria opinar sobre si cal facilitar la instal•lació d’aquest tipus de centres comercials. El més prudent, creu Esquerra, seria esperar la redacció del POUM per tractar aquest tema, on tothom hi pugui dir la seva, i no afanyar-se a decidir-ho només l’equip de govern.

Grup Municipal d’Esquerra – Roda de Ter
Roda de Ter, 17 de juny de 2009

Arxivat a