La plana de Vic supera el llindar d’informació d’ozó

Les persones amb problemes respiratoris, com avis i nens petits, han de prendre precaucions. Aquest dijous es podria tornar a superar.

Redacció osona.com
17 de juny del 2009

Avui dimecres, s'ha superat el llindar d'informació al punt de mesurament de Tona a la Zona de Qualitat de l'Aire de plana de Vic (ZQA 6). En aquest cas, es recomana com a prevenció, que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h.

L'avís d'incidència d'ozó està  actualitzat al web del Departament de Medi Ambient i Habitatge:.

- Anar al web de Medi Ambient
- Notificació de la superació del llindar d’informació

---------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC

Superació del llindar d’informació de l’ozó troposfèric a Vic

És probable que demà també se superi

Avui dimecres, dia 17 de juny, s’ha superat el llindar d’informació de l’ozó troposfèric a Vic. Aquest llindar, situat en 180 µg/m3, no suposa cap risc per a la salut, per la qual cosa el protocol d’actuació només preveu informar-ne a la població.  L’Ajuntament de Vic emet la informació actualitzada de l’ozó a través de la pantalla digital ubicada a l’estació i a través del web de l’Ajuntament.

El fet de respirar una concentració d’ozó de 180 µg/m3 no suposa, en condicions normals, un risc per a la salut. Només les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica, com poden ser els nens, la gent gran i les persones amb malalties respiratòries poden notar molèsties. Com a mesura preventiva, quan pugen els nivells d’ozó s’aconsella no fer esforços físics o practicar esports a l’aire lliure entre les 12 i les 18 h, sobretot si produeixen fatiga o són de llarga durada.