Una rotonda millorarà l’accés a Mont-rodon

Les obres es faran a la BV-5306, a l'entrada del barri de Taradell. El projecte té un cost de 365.000 euros, que assumirà íntegrament la Diputació de Barcelona.

per Redacció osona.com , 16 de juny de 2009 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Infraestructures, dotarà l'accés al barri de Mont-Rodon, al municipi de Taradell, amb una rotonda que permetrà que s'augmenti la seguretat viària. Això s'aconseguirà gràcies a que la rotonda provocarà que els vehicles que circulin en aquell tram de carretera ho facin a una velocitat més reduïda.

La rotonda que es construirà tindrà un radi de 35 metres i a l'obra també es preveu la formació d'un refugi que servirà per traslladar la parada de bus existent. Aquesta actuació també servirà per l'adequació del drenatge, l'enllumenat, l'enjardinament i el rec de l'illeta central a més de la reposició del serveis que es puguin veure afectats per les obres. L'obra tindrà un cost de 365.000 euros, que seran íntegrament assumits per la Diputació de Barcelona.

Actualment, l'accés al barri de Mont-rodó es troba en una intersecció en forma de T que uneix la C-17 amb Taradell. El tram no disposa d'un carril central d'espera i està al mig d'una llarga recta amb pendent inclosa. A aquestes condicions se suma la presència habitual de boira, fet molt habitual a Osona, factors que converteixen el tram en perillós per la seguretat viària.

 

Participació