CiU de Calldetenes acusa l’alcalde de tràfic d’influències

I també d’utilització d’informació confidencial, en un aval bancari per a la urbanització del Torrental.

Redacció osona.com
12 de juny del 2009

NOTA DE PREMSA

Benvolguts mitjans de comunicació,
 
Us faig arribar, per si és del vostre interès, proves justificades de què a Calldetenes es practica el  "tràfic d'influències" i "utilització d'informació confidencial per a benefici personal del Sr. Alcalde, Jaume Mas". La història és la següent:
 
A l'any 2006 tots els propietaris de la urbanització El Torrental (entre els que hi ha l'alcalde de Calldetenes i el seu germà) varen haver de posar un aval o xec bancari com a garantia del 12% dels costos de l'urbanització. Tots varen posar aquestes garanties excepte el germà de l'alcalde que correctament (ben assessorat) va al•legar que d'acord amb la llei (Article 101 del Decret Legislatiu 1/2005, de 26 de juliol) la urbanització no era d'iniciativa privada (sinó del propi Ajuntament) i que com a tal no feia falta posar la garantia del 12%. L'Alcalde no va avisar a la resta de propietaris que no feia falta que posessin aquests diners, i al cap d'un temps (octubre 2008) ell va demanar personalment que se li retornessin una part dels diners, sense dir res a la resta de propietaris. D'això se'n diu amb totes les de la llei "tràfic d'influències" i "utilització d'informació confidencial en benefici propi". En el document adjunt en trobareu els documents justificatius.
 
L'economia de l'Ajuntament de Calldetenes està en molt males condicions. Tenim obert un Pla de Sanejament Financer per a reduir el fort romanent de tresoreria que estem arrossegant. Amb actuacions com aquestes s'està afavorint de que no aconseguim adreçar la situació: els propietaris "enganyats" podrien demanar justificadament no només el retorn dels diners (avals o xecs bancaris) sinó a més a més la bonificació dels interessos corresponents per haver posat uns diners durant dos anys que no feia falta que posessin.
 

Marc Verdaguer i Montanyà
Portaveu CiU Calldetenes

- Document aportat  per CiU