Els ponents d’Eurovacum coincideixen en demanar la unitat del sector

Per sortir de la crisi, també és necessària una major implicació per part de les administracions. El congrés de Vic tanca les portes amb 260 participants.

Redacció osona.com
12 de juny del 2009



Després de dos dies de debats i ponències, Eurovacum va tancar ahir dijous les portes. El congrés va comptar amb una participació de 260 inscrits.

“Conèixer els condicionants genètics de vedelles frisones (Holstein) afavoreix un millor control de la qualitat de la llet produïda”, ha assegurat el responsable del departament de genètica de la Confederació d’Associacions de Frisona Espanyola (CONAFE), Juan Pena, durant la conferència que va impartir ahir dijous. Pena també va explicar quines són les millores tècniques que s’han obtingut en els últims anys en aquest camp i quines són les previsions de futur.

 A continuació, el gerent nacional de l’Associació Espanyola de Productors de Vacum de Carn (Asoprovac), Javier López, va parlar sobre la situació actual del sector. López va parlar de la baixada, en els últims anys, del consum de carn de vacum i va assegurar que les millors perspectives de futur es troben en la innovació “ja sigui en la recerca de nous mercats, com en la innovació en els propis productes”.

Un col•loqui sobre experiències empresarials relacionades amb el sector va tancar aquesta segona i última jornada del congrés Eurovacum. El director general del Grup Viñas, Josep Viñas, el president de la Cooperativa Cadí, Bonaventura Rebés, i el director de màrqueting de SERHS Distribució, Joan Rodés, van presentar les diferents estratègies que segueixen les seves empreses per  tal d’arribar als consumidors amb bones garanties de qualitat, intentant mantenir uns preus molts condicionats per l’actual situació econòmica.

Un sector amb ganes d’afrontar el futur

L’Eurovacum va tancar aquesta 4a edició amb una xifra de 260 acreditats. “En el marc actual de crisi econòmica, l’Eurovacum va servir per prendre consciència de la realitat actual, reflexionar sobre la situació actual i donar les eines que ens serviran per afrontar amb optimisme l’activitat del productor tant de llet com de carn”, ha declarat Joaquim Baucells, consultor del programa del congrés.

Durant els dos dies es va poder seguir ponències d’alt nivell dirigides a tots als agents involucrats en la cadena productiva, des dels ramaders fins els consumidors, passant pels veterinaris i tècnics. Baucells, però, destaca “la ponència magistral que ha fet Sergi Calsamiglia, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la llet i la salut. Les seves aportacions van demostrar els beneficis que sobre la salut té prendre llet, contradient els tòpics falsos que darrerament circulen”.

La majoria dels ponents dels congres van fer una crida a les administracions a nivell local, estatal i europeu perquè ajudin als productors a fer front a l’actual situació i també inviten al sector a unir-se per fer sentir la seva veu de manera més unitària.

- Anar al web d’Eurovacum

Arxivat a