Torelló aixeca un bloc sencer de 36 vivendes en només 15 dies

L’edifici s’ha construït amb un innovador sistema modular industrialitzat, que s’aplica per primer cop a Catalunya.

Redacció osona.com
12 de juny del 2009



En només dues setmanes s’ha aixecat al carrer Comte Borrell de Torelló, a la zona del Castell, un nou bloc de 36 habitatges amb protecció oficial. L’edifici s’ha construït amb un innovador sistema modular industrialitzat, que aplica noves tecnologies. Dimarts es van col•locar els mòduls de la quarta planta.

Durant els dies que ha durat el procés constructiu s’han acostat al solar on es feia l’actuació professionals de la construcció, promotors, arquitectes i fins i tot un grup d’estudiants de la UAB, per tal de veure de prop aquest sistema pioner. També la setmana passada va veure “in situ” el procés constructiu la secretària d'Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla.

L’edifici, promogut per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), consta de quatre plantes i ha quedat enllestit en dues setmanes. El projecte de Torelló va ser escollit en el Concurs d’Innovació Tècnica convocat per la Secretaria d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge i Incasòl per promoure i impulsar l’ús de la tecnologia en la construcció d’habitatge protegit.

La major part del bloc s’executa en una planta industrial, mentre que paral•lelament es fan els fonaments i la urbanització sobre el terreny, de manera que es redueixen els terminis d’execució. Aquests mòduls tenen tres metres d’alçada i pesen cada un 25 tones. L’empresa Modultec ha fabricat a la seva seu d’Astúries els 48 mòduls que s’han traslladat en camions fins a Torelló. Els mòduls s’han encaixat als fonaments, ja preparats sobre el terreny i l’edifici s’ha aixecat en només quatre dies de muntatge.

- Més informació del projecte

Arxivat a