Alguns sectors del pantà de Sau deixaran de ser urbanitzables

Tot i això, s'hi mantindran les construccions que ja hi ha. La Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central denega la petició de l’Ajuntament de Tavèrnoles.

per ACN, 11 de juny de 2009 a les 07:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha denegat aquest dimecres la petició de l'Ajuntament de Tavèrnoles de tramitar la modificació del pla d'ordenació urbanística que havia de permetre mantenir com a sòl urbanitzable un dels tres sectors d'urbanització que tenen 120 hectàrees propers al pantà de Sau. L'Ajuntament demanava passar de sòl urbanitzable a sòl no urbanitzable la zona de la Garriga i Casanova del Raurell, que es basaven en normes subsidiàries dels anys 50, i mantenir com a urbanitzables les de Fussimanya, ja que té una urbanització al mig del bosc construïda els anys 60 i 70. Urbanisme ha denegat la petició però permet mantenir els habitatges sense construir-ne de nous.

Per Pere Solà, director general d'Urbanisme (a la foto), es tracta d'un espai d'indubtable valor paisatgístic. Malgrat que es tractava de sòl urbanitzable, l’Ajuntament mai havia redactat un pla parcial per poder-hi construir, però havia atorgat llicències.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació