Una mostra repassa els 3 segles de les revistes en català

L’exposició s’inaugura aquest dijous a la biblioteca Joan Triadú de Vic.

Redacció osona.com
10 de juny del 2009

Aquest dijous 11 de juny s'inaugura a la Biblioteca Joan Triadú de Vic la mostra “Un país de revistes”, organitzada per la Diputació i l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català. Es tracta d'una mirada a la trajectòria de les revistes en català, que actualment tenen una audiència estimada de 2,5 milions de lectors.
L'antecedent més remot de les publicacions en català data de 1624, amb el naixement de La Gaseta a Perpinyà. No serà, però, fins al segle XIX quan apareix la primera revista periòdica escrita totalment en llengua catalana.

Avui en dia, les revistes en català tenen un difusió mensual de 700.000 exemplars i compten amb 150 títols. La mostra exposa les portades d'algunes d'aquestes publicacions i fa menció especial a l'àrea de revistes que inclou qualsevol de les 190 biblioteques de la província de Barcelona. A través d'aquestes àrees, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona ofereix als seus usuaris l'accés a 660 títols de revistes i diaris, que representen un total de 22.000 subscripcions.

L'exposició, que estarà a la Biblioteca Joan Triadú de Vic fins al 8 de juliol, es podrà veure a altres biblioteques de la Xarxa al llarg de l'any.

Arxivat a