Fotos: Fira d'Herbes Remeieres a Vilanova de Sau

El pregoner del certamen ha estat el popular periodista Julià Peiró.

Redacció osona.com
08 de juny del 2009


Aquest diumenge, dia 7 de juny, s'ha celebrat al centre històric de Vilanova de Sau la XVIII Fira d’Herbes Remeieres i Productes Artesans. El certamen ha gaudit d'una bona presència de públic. El temps ha acompanyat amb un sòl esplèndid.

Enguany, hi han participat uns 40 firaires, dels quals la meitat estan directament  relacionats amb les plantes remeieres o la seva utilització. També s'han pogut veure algunes demostracions d’oficis, i el mercat artesà, que va aplegar representants de molts sectors (formatges, coques, embotits, vins, roba, pell, bijuteria, pintors ...).

El programa de l’any 2009 ha ofertt activitats ja consolidades i el tradicional pregó, que ha anat a càrrec de Julià Peiró, periodista, escriptor i comunicador.

El certamen es va iniciar amb una ruta botànica, seguida de la conferència “Cultiu d’herbes útils al jardí, hort o test”. Al migdia van tenir lloc el pregó i l’actuació dels Castellers de Badalona. A la tarda es va fer un taller de “Preparació de Perfums Naturals”. Durant tot el dia hi va haver el mercat d’Herbolaris i Artesans, i algunes demostracions d’Oficis Antics, entre d’altres activitats.

- Díptic de la Fira (PDF)
- Programa d'actes (PDF)