Julià Peiró, pregoner de la Fira d'herbes Remeieres de Vilanova de Sau

El programa d’actes paral•lels inclou xerrades, una ruta botànica i la jornada castellera.

Redacció osona.com
04 de juny del 2009



Aquest diumenge, dia 7 de juny, se celebrarà al centre històric de Vilanova de Sau la XVIII Fira d’Herbes Remeieres i Productes Artesans. L’horari serà de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Enguany, s’espera la participació d’uns 40 firaires, dels quals la meitat estan directament  relacionats amb les plantes remeieres o la seva utilització. Es podran veure algunes demostracions d’oficis, i el mercat artesà aplegarà representants de molts sectors (formatges, coques, embotits, vins, roba, pell, bijuteria, pintors ...).

El programa de l’any 2009 oferirà activitats ja consolidades i el tradicional pregó, que anirà a càrrec de Julià Peiró, periodista, escriptor i comunicador.

El certamen s’iniciarà amb una ruta botànica, seguida de la conferència “Cultiu d’herbes útils al jardí, hort o test”. Al migdia tindran lloc el pregó i l’actuació dels Castellers de Badalona. A la tarda es farà un taller de “Preparació de Perfums Naturals”. Durant tot el dia hi haurà mercat d’Herbolaris i Artesans, i algunes demostracions d’Oficis Antics, entre d’altres activitats.

- Díptic de la Fira (PDF)
- Programa d'actes (PDF)
- Veure galeria de fotos 2008
- Veure galeria de fotos 2007