Joan Contijoch, reelegit president de Caixa Manlleu

Estarà en el càrrec sis anys més. L’entitat renova més de la meitat dels membres dels diferents òrgans.

per Redacció osona.com, 4 de juny de 2009 a les 07:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'assemblea de Caixa Manlleu va aprovar aquest dimarts la renovació de la meitat dels membres dels òrgans de l'entitat. Han estat designats per a formar part del consell d'administració Joan Contijoch, Joaquim Albareda i Josep Maria Silvente, en representació dels impositors. En representació de les entitats hi haurà Oriol Guixà, de la Cambra de Comerç, i Rafel Lledó, de la Fundació Hospital Asil de Granollers. L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, representarà les corporacions i Iñaki Escudero, els treballadors.

Aquest dimarts també es va fer el consell d'administració, on Joan Contijoch va ser reelegit president per sis anys. Com a vicepresidents hi haurà Jacint Codina i Rafel Lledó (fotos: Adrià Costa).

--------------
Nota de Premsa


CAIXA MANLLEU

En el transcurs de l’Assemblea General es va procedir a la renovació parcial, per als propers sis anys, de la pròpia Assemblea. Així com també dels membres del Consell d’Administració i de la Comissió de Control d’acord amb els estatuts i la normativa vigent.

Han estat designats per a formar part del Consell d’Administració:
En representació del Grup d’Impositors, fou reelegit el Sr. Joan Contijoch Pratdesaba, a banda del Sr. Joaquim Albareda Salvadó i del Sr. Josep Maria Silvente Aznar.


En representació del Grup d’Entitats el Sr. Oriol Guixà Arderiu, designat per la Cambra de Comerç de Barcelona, i el Sr. Rafel Lledó Rodríguez, designat per la Fundació Hospital Asil de Granollers, reelegit.
En representació del Grup de Corporacions, el Sr. Pere Prat Boix, Alcalde de l’Ajuntament de Manlleu

En representació del Grup de Personal, el Sr. Iñaki Escudero Vázquez.

Per a formar part de la Comissió de Control:
En representació del Grup d’Impositors, la Sra. Maria Àngels Pedrals Roca.
En representació del Grup d’Entitats, el Sr. Miquel Torrents Espuña, designat per la Fundació Privada Hospital Sant Jaume de Manlleu.
En representació del Grup de Corporacions, el Sr. Jaume Puig Canal, Regidor de l’Ajuntament de Vic
En representació del Grup de Personal, el Sr. Santi Manubens Manalbens.

En acabar l’Assemblea General va tenir lloc el primer Consell d’Administració del que en volem destacar la reelecció del Sr. Joan Contijoch Pratdesaba com a nou president per a un període de sis anys més. Com a Vicepresident primer fou elegit el Sr. Jacint Codina Pujols, i Vicepresident segon, el Sr. Rafel Lledó Rodríguez.

A continuació, també va fer la seva primera reunió la Comissió de Control, en la qual el Sr. Miquel Torrents Espuña va ser elegit nou president.

PARLAMENT DEL PRESIDENT

En el seu parlament, el President de Caixa Manlleu, JOAN CONTIJOCH, ha destacat que “hem d’estar especialment satisfets de la cura que els successius governs de la Generalitat de Catalunya, de tots els colors polítics, han tingut a mantenir la naturalesa jurídica de les caixes i a evitar la seva politització”.

En referir-se als nous Consellers Generals ha explicitat que “en l’exercici del càrrec, cadascun de vostès, que han estat designats per una entitat sense ànim de lucre o per una corporació pública, l’ostenten i l’exerceixen a nivell personal i sense estar sotmesos a les directrius que pogués pretendre l’entitat que els ha designat”.

A l’acabament de la seva intervenció ha conclòs que “la situació general és complicada. Nosaltres continuem amb la voluntat de donar sortida a problemes econòmics i a desequilibris socials. Som, alhora, una entitat eficient en la nostra tasca financera i amb plena capacitat de treball en aquest món sacsejat per la crisi. Oferim cada dia solucions personalitzades per tal de minimitzar els problemes dels nostres clients i, sempre que es pot, donem sortida a situacions complexes tot buscant conjuntament amb ells camins que possibiliten una sortida en aquests moment àlgids que estem passant”.

PARLAMENT DEL DIRECTOR GENERAL

El Director General de Caixa Manlleu, DÍDAC HERRERO, ha volgut deixar clars els punts de la situació en què està immersa l’activitat de l’entitat. N’ha esmentat aquests tres: MOROSITAT, SOLVÈNCIA I LIQUIDITAT.

Pel que fa a la Morositat va assegurar que l’evolució de la ratio de morositat a Caixa Manlleu és moderada. Que sempre s’ha actuat amb prudència i que només un 5% de la cartera total està per damunt del 80% dels imports de la taxació dels immobles corresponents. Es tracta, per tant, d’una morositat ben garantida i recuperable encara que es produís un  baixada sensible de preus.
Quant a Solvència, va puntualitzar que es va tancar l’any amb una ratio de l’11,87%, un 50% per damunt dels mínims requerits i per damunt del promig del sector.
En esmentar la Liquiditat, va assegurar que la situació és bona, que no hi ha venciments d’emissions que siguin urgents, perquè fins al 2011 no hi ha la primera i encara és només de 50 milions.

El Director General va voler tancar el seu parlament fent referència als objectius de negoci de Caixa Manlleu que va esquematitzar dient que passen per:
La gestió de la morositat, sobretot.
La gestió de les comissions
El negoci assegurador
La captació de passiu com a objectiu preeminent.
Una política orientada al client per aconseguir-ne una plena fidelització.

Manlleu, 2 de juny de 2009

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació