Agricultura diu que les conseqüències sanitàries de la grip nova són nul•les

Així es desprèn de la reunió entre els màxims responsables dels diferents departaments de la Generalitat a la Catalunya Central, que ha tingut lloc a Vic. A la trobada també s’ha parlat de la subseu d’Educació, infraestructures i dades de l’atur.

Redacció osona.com
29 de maig del 2009



NOTA DE PREMSA
DELEGACIÓ TERRITORIAL DEL GOVERN A LA CATALUNYA CENTRAL

El Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a la Catalunya Central s’ha reunit aquest dijous per primera vegada a Vic

El Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a la Catalunya Central s’ha reunit aquest dijous per primera vegada a Vic. Ho ha fet en una reunió on han participat els màxims responsables dels diferents departaments de la Generalitat a la Catalunya Central, i a la qual també hi han estat convidats els consellers comarcals.

Es tracta d’una iniciativa de la Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central, que fins ara ja ha mantingut reunions al Berguedà, a l’Anoia i al Solsonès, amb la finalitat de tractar temes que poden afectar a les diferents comarques, i analitzar-ne conjuntament amb el Consell la manera de canalitzar-los. Així, és el Govern qui es trasllada al territori perquè es percebi que la Generalitat està al seu costat.

Cada responsable territorial dels departaments va exposar les novetats en aquells afers que els concerneixen. Entre altres, es poden destacar els següents temes d’interès informatiu:

 -Des del DAR, es va tranquil•litzar respecte la grip nova, que té unes “conseqüències sanitàries nul•les”.

 -Des d’Educació, es va informar que hi haurà una subseu dels serveis territorials a Vic, i de la reforma dels estudis de Batxillerat nocturn.

 -Des de Governació i Administracions Públiques, es van exposar les diferents línies d’ajut als municipis. Es va concretar la necessitat de fer una nova reunió informativa amb alcaldes per divulgar aquests programes.

 -Des de PTOP, es va actualitzar l’estat de les obres en infraestructures de la comarca, es va fer esment del que pot comportar el desdoblament de la via del tren, i es va proposar fer una nova reunió amb per parlar de la integració tarifària i altres qüestions relacionades amb el transport.

 -Des de Treball, es van analitzar les dades d’atur a la comarca, que ha experimentat un increment, però no tan accentuat com en mesos anteriors.

A la reunió d’aquest dijous, per part de la Generalitat, hi van participar Jordi Fàbrega (delegat del Govern a la Catalunya Central), Antoni Llach (director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural a la Catalunya Central), Dolors Collell (directora del serveis territorials d’Educació a la Catalunya Central), Josep Maria Palau (director dels serveis territorials d’Innovació, Universitats i Empresa a la Catalunya Central), Carles Llussà (director dels serveis territorials d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central), Gemma Boix (directora dels serveis territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a la Catalunya Central), Antoni Casassas (coordinador territorial de Governació i Administracions Públiques a la Catalunya Central), Elisabet Abella (gerent territorial de Barcelona Nord del Departament de Justícia), Carolina Batet (responsable territorial de Medi Ambient i Habitatge a la Catalunya Central), Joaquim Garcia (director dels serveis territorials de PTOP a la Catalunya Central), Margarita Arboix (directora dels serveis regionals a la Catalunya Central de l’Agència de Protecció de la Salut), Antoni Iruela (gerent de la Regió Sanitària Centre) i Montserrat Mirabent (directora territorial a Barcelona del Servei Català d’Ocupació).

Arxivat a