Tona desencalla la subvenció de 0,5 MEUR per remodelar l’antiga N-152

Ho va anunciar l’alcalde, Josep Salom, en el passat ple. Tona Futur, a l’oposició, havia criticat en diverses ocasions que les obres s'haguessin començat sense tenir la subvenció assegurada.

Redacció osona.com
29 de maig del 2009

L’Ajuntament de Tona, en sessió ordinària del ple celebrada aquest dimecres, va aprovar el conveni amb el Ministeri de Foment sobre les obres de remodelació del carrer Anton Figueras, l’antiga N-152. El document especifica que el govern de Madrid atorgarà a l’Ajuntament una subvenció de 500.000 euros, sempre i quan es justifiquin aquestes despeses abans del 30 de setembre d’aquest any. Aquest darrer punt no representa cap problema, ja que les obres es van iniciar fa uns mesos i aquesta quantitat ja gairebé ha estat emprada.

El conveni va arribar a les dependències de l’Ajuntament fa uns dies i, aprofitant l’avinentesa del ple, l’equip de govern va optar per entrar la seva aprovació a la sessió per caràcter d’urgència. La formació de Tona Futur, a l’oposició, no va donar suport a la proposta, al•legant que ni tan sols havia tingut la documentació a les mans per estudiar-la. "Si vàrem optar per l’abstenció i no pel vot en contra és precissament perquè estem absolutament a favor de rebre la subvenció, com és lògic, però considerem que no són formes de gestionar temes tan importants per Tona", ha apuntat un portaveu de Tona Futur a osona.com. "Entenem que en tot plegat l’equip de govern de CiU ha actuat amb precipitació i poca transparència, amb Tona Futur, amb els veïns del carrer i amb tot el poble de Tona", ha afegit.

Precisament, Tona Futur havia criticat l'equip de govern en diverses ocasions perquè s’havien començat les obres i s’havia anunciat que s’havia rebut una subvenció quan realment no estava "al sac i ben lligat". "De fet, el conveni surt ara, més de mig any després d’haver començat les obres. Fins a aquest document no hi havia cap confirmació escrita que s’hagués concedit", ha assenyalat el portaveu de Tona Futur.

El tema ha alarmat un sector de la població, sobretot els veïns implicats, que no veien clar que s’acabessin fent les obres o que pensaven que se’ls demanarien més diners. “Estàvem en negociacions. Mai se’ns ha negat l’ajut”, ha explicat l’alcalde Josep Salom a osona.com. “En tot cas, si la subvenció no hagués tirat endavant, teníem un pla B, ja que la Diputació de Barcelona ens reservava uns diners, que ara podrem destinar a altres projectes. En cap moment ens va passar pel cap que els veïns paguessin més diners”, ha afegit.

La possibilitat, segons l’alcalde, és que fins i tot els veïns hagin de pagar menys impostos. El pressupost inicial del projecte, sobre el que es van calcular els barems que havien de pagar els ciutadans implicats, era de gairebé 2 milions d’euros. Finalment, el pressupost definitiu s’ha presentat a la baixa, amb una reducció del 15%, la qual cosa el situa al voltant dels 1.700.000 euros.

- Notícies relacionades
- Més informació de les obres

Arxivat a