Òmnium fa una crida per implicar nova gent a la Marxa dels Vigatans 2009

Redacció
25 de maig del 2009


L’entitat demana suport per a l’organització i econòmic. La primera trobadade la Comissió es farà el dijous 28 de maig.


- Notíciesi galeries de fotos de passades edicions de la Marxa delsVigatans


ÒMNIUM CULTURALOSONA
Marxa dels Vigatans 2009
www.marxadelsvigatans.cat

CRIDAGENERAL

Després de commemorar el Pacte dels Vigatans el passat 16 de maig a l'ermitade Sant Sebastià, ha arribat el moment de tornar a preparar la Marxa delsVigatans 2009 del proper 10 de setembre. Sobre aquestes línies teniu el noulogotip de la Marxa dels Vigatans, i és que fa aproximadament un mes que desd'Òmnium Cultural s'està vetllant per les tasques de coordinació de l'ediciód'enguany (la 7a), i pensem que cal la implicació de gent nova que s'incorporial projecte d'aquests actes de commemoració històrica i de reivindicaciónacional. Precisament per tot això que fem una crida a la població en general:d'una banda necessitem la màxima implicació d'entitats i voluntaris individualsque ens ajudin en tasques organitzatives, logístiques, etc. I d'altra banda, coml'any passat, tornem a demanar col•laboracions econòmiques als patrocinadorsprivats per tal de poder finançar els actes.

1a REUNIÓ

Per això, des de la Comissió 11 de setembre a Osona convoquem la primerareunió oberta a tothom pel proper dijous 28 de maig a les 22:00h a l'Ateneu LaCentral (Ctra. de Manlleu, 9 Vic), després de l'acte que es fa sobrel'ensenyament en català a les escoles Bressola de la Catalunya del Nord(20h).

COMISSIÓ OBERTA A TOTHOM

Recordem que la Comissió està oberta a totes les entitats i persones a títolindividual que s'hi vulguin sumar, ja que hi ha feina per a tots enl'organització d'un acte digne de commemoració històrica com és la Marxa (vegeucrònica 2008). Només heu de pensar que l'any passat vam tenir 13 columnes decaminadors provinents d'arreu de la comarca, i que en total vam mobilitzar cap a2.000 persones.

COLUMNES; UN ACTE DE TOTA LA COMARCA

Aquest any, es volen consolidar les diferents columnes des del territori quearriben a Vic, moltes de les quals van participar l'any passat per primeravegada, també cal un major compromís de tots per millorar l'entesa delsignificat de l'acte, que tothom distingeixi la seva simbologia, i quèsignifiquen i qui foren els penons dels vigatans.

NO POTS IMPLICAR-TE? COL•LABORA ECONÒMICAMENT

També caldrà insistir en l'esforç per tal de continuar buscant les línies definançament per als actes, sobretot entre els patrocinadors privats. Qualsevolpetita aportació serà benvinguda.

La Marxa dels Vigatans vol ser un acte de compromís amb la nostra llengua,cultura i país. Una marxa que enllaça el passat amb el present, i que s'obre alfutur. Tot un poble que marxa cap a la seva llibertat.