Vic inicia la restauració del bosc de ribera al riu Mèder

La zona es recuperarà com a espai verd, a més de diverses actuacions en pro de la fauna autòctona i la millora de la qualitat de l’aigua.

Redacció osona.com
24 de maig del 2009

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de restauració del bosc de ribera del riu Mèder entre el pont de l'antiga N-152 i la C-17, que tenen per objectiu la recuperació d’aquest bosc autòcton en aquest espai, que s’ha anat perdent a causa de la presència de quantitat d'horts a la llera no autoritzats. La recuperació del bosc ha de permetre millorar les condicions de l'ecosistema fluvial, generar hàbitats per facilitar la presència de fauna autòctona, millorar la qualitat de les aigües del riu i disminuir la càrrega de nutrients, així com facilitar l'accés a la ciutadania per tal que pugui conèixer aquest nou espai.

Les actuacions consisteixen en una tala selectiva de l'arbrat, una neteja i desbrossada, retirada dels residus que s'hi han acumulat, el reperfilat del terreny alterat per les feixes dels horts, el condicionament d'un camí d'accés amb una palanca per travessar el riu, la plantació de 500 arbres i arbustos autòctons i la senyalització de tot el recorregut, entre d'altres.

Les obres d’acondicionament duraran uns dos mesos. Durant el mes de novembre d’enguany, es realitzarà la plantació i els desbrossats selectius. L'obra compta amb el cofinançament de l'Agència Catalana de l'Aigua i de l'Obra Social Caixa Catalunya.

Arxivat a