L’Institut Gaudí de la Construcció compleix 20 anys

Vic acull una mostra de la commemoració. A Osona, el centre ha format més de 5.000 alumnes en diferents especialitats del sector de la construcció.

Redacció osona.com
22 de maig del 2009


 
El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vic, Àlvar Solà, ha presidit l’acte de presentació de l’exposició “XX anys formant per construir” que commemora els 20 anys de l’Institut Gaudí de la Construcció (IGC) i els 10 de la creació del Servei de Prevenció Gaudí. A l’acte també hi han assistit els vice-presidents de l’Institut Gaudí de la Construcció, Manuel Alcaraz, en representació de l'Associació de Promotors Constructors i Constructors d'Edificis de Barcelona i Província, i Francisco Muñoz, en representació de la Federació d'Indústries de la Construcció i Fusta de CC.OO. Tots junts han visitat la mostra, que es troba a la sala d’exposicions de la delegació d’Osona del Col.legi d’Arquitectes de Catalunya, a Vic.

Durant l’acte, Manuel Alcaraz ha destacat que l’IGC està potenciant l’oferta formativa per adaptar-la a les necessitats del mercat  amb l’objectiu de què els treballadors del sector puguin assolir el nivell de competitivitat i productivitat demandat, a més de l’adaptació a les noves tecnologies i als  materials innovadors.

Per la seva banda, Àlvar Solà ha recalcat la important tasca que desenvolupa la institució, en especial pel què fa a la formació i prevenció.

L’Institut Gaudí de la Construcció commemora els seus 20 anys d’existència i aquesta exposició forma part dels actes de celebració que es duran a terme al llarg d’aquest any. La mostra fa un repàs de la trajectòria de la Fundació, destacant les seves principals fites i activitats i, de manera especial, la creació del Servei de Prevenció Gaudí que també celebra el 10è aniversari de la seva activitat.

Aquesta exposició pretén aproximar-se al públic en general, facilitant informació de tota l’activitat desenvolupada i dels resultats obtinguts amb esforç i compromís amb el desenvolupament, la modernització i la millora de l’activitat en el sector de la construcció.

La mostra, de caire itinerant present a vuit localitats de Catalunya: Hospitalet de Llobregat-Fira Construmat-, Tortosa, Girona, Vic, Tarragona i Cornellà de Llobregat.

15è aniversari de l’Institut Gaudí de la Construcció de Vic

Enguany, també es compleixen 15 anys des que el centre l’Institut Gaudí de la Construcció de Vic va iniciar la seva activitat, el 24 de gener de 1994, amb un curs d'interpretació de plànols de 200 hores de durada per a 20 alumnes en una aula llogada a l'Hotel d'Entitats de l'ajuntament d'aquesta ciutat.

A juliol de 1994 es van iniciar les obres de construcció de l'actual centre, que es troba al carrer Indústria 71 de Vic. Les obres del centre es van acabar al novembre del mateix any.

Des d’aleshores s'han format en aquest centre més de 5.000 alumnes en diferents especialitats del sector de la construcció.

L'oferta formativa que actualment s'imparteix és la de:
Oficial Paleta
Interpretació de planells
Encarregat d'obres
Prevenció de Riscos Laborals
CAD
Gestió d'Obres
Operador de Grua Torre

L’Institut Gaudí de la Construcció

L’Institut Gaudí de la Construcció és una fundació privada sense ànim de lucre, formada per totes les associacions d’empresaris i els sindicats CCOO i UGT de la construcció de Catalunya i diverses administracions locals. És el centre de referència de la formació d’oficis per al sector de la construcció a Catalunya.

Disposa de vuit centres propis a tot Catalunya i forma a més de 18.000 alumnes per any. El centre imparteix formació reglada per a joves, formació ocupacional  per a persones en situació d’atur i formació per a treballadors/res en actiu, com per a persones en situació d’atur majors de 16 anys. A més, el centre ofereix cursos monogràfics a mida de les necessitats formatives de les empreses.

El Servei de Prevenció Gaudí

El Servei de Prevenció Gaudí és una empresa de serveis professionals especialitzada en prevenció de riscos laborals amb presència en el sector de la construcció amb el ferm propòsit de satisfer les demandes i donar una resposta adequada a les necessitats dels clients en l’ àrea de seguretat i salut laboral de les seves empreses o obres.

L’objectiu, des de la seva fundació el 1997 a Barcelona per part de les organitzacions empresarials i sindicals del sector a Catalunya a través de l’Institut Gaudí de la Construcció consisteix en facilitar a les empreses que contracten els seus serveis el compliment legal en matèria e incrementar el valor econòmic mitjançant el recolzament professional a la gestió de la seva seguretat laboral, evitant els accidents, promovent la reducció dels riscos  i donant lloc a millores continuades en les condicions de treball que repercuteixen en la productivitat i rendibilitat.

Arxivat a