ERC de Taradell decideix abandonar l’Ajuntament

Els republicans no tornaran fins que es garanteixin uns “mínims democràtics”.

Redacció osona.com
21 de maig del 2009

La pilota de la polèmica a l’Ajuntament de Taradell es va fent grossa per moments. Recapitulem els fets.

Els cinc regidors d’ERC van abandonar la sessió  del passat ple després d'una discussió amb l'alcalde i el secretari de la corporació que va començar per desavinences amb la interpretació legal del reglament. Els cinc republicans es van aixecar després de “ser insultats i no tenir dret a rèplica”.
Uns dies més tard, el portaveu d’ERC va efectuar unes fortes declaracions a Ràdio Taradell, on deia que n’estava “fart” i que s’estava plantejant “deixar l’Ajuntament”. Avui mateix, els regidors  d’ERC han rebut el suport de la federació comarcal d’ERC, a través d’una nota de premsa als mitjans.

Ara, el propi grup d’ERC de Taradell ha donat una volta més a la rosca, amb una nota on diu que no tornaran a l’Ajuntament fins que es garanteixin els “mínims democràtics”. Els republicans consideren que el que va succeir no és un fet aïllat i que se’ls ha faltat el respecte en moltes ocasions.

Per aquest motiu, ERC “insta l’equip de govern a buscar una solució per garantir el normal desenvolupament de la seva tasca com a regidors a l’Ajuntament”.  De moment, l’equip de govern de CiU, amb el seu alcalde al capdavant, muts i a la gàbia.

- Notícies publicades

-------------
ERC NO TORNARÀ A L’AJUNTAMENT SI NO ES GARANTEIXEN UNS MÍNIMS DEMOCRÀTICS

Els grup d’Esquerra insta l’equip de govern a buscar una solució per garantir el normal desenvolupament de la seva tasca com a regidors a l’Ajuntament.

L'episodi ocorregut el dimarts de la setmana passada al ple de Taradell no ha estat singular. En massa ocasions el grup i els seus components hem hagut de viure situacions similars, ja sigui en plens o comissions informatives. Entenem que com a persones mereixem un respecte, i en mereixem més encara quan hi som no a títol merament personal, sinó representant a la gent que ens ha votat i ha confiat en el grup d'Esquerra per que sigui la seva veu a l'Ajuntament de Taradell.

Precisament pel fet de no ser el primer cop que ens trobem en aquesta situació, considerem que ja n'hi ha prou. S'ha traspassat una línia de no retorn, i ara s'han de prendre les mesures pertinents. En aquest sentit, creiem que l’equip de govern, amb l’alcalde al capdavant, hauria de buscar el més aviat possible una solució per normalitzar aquesta situació. Si no és així, Esquerra farà una proposta que pugui ser debatuda amb l’equip de govern, per analitzar els fets ocorreguts recentment i amb anterioritat.

Ens prenem seriosament el nostre mandat municipal, però per sobre de tot som persones, i per sobre de tot considerem que hem de poder exercir la nostra feina de regidors sense coaccions. Per aquest motiu, el grup municipal d’Esquerra a Taradell no tornarem a l'Ajuntament fins que aquest principi estigui garantit.

Grup Municipal d’Esquerra
a l’Ajuntament de Taradell

Arxivat a