La cantata infantil omple la plaça Major de Vic

Més de 500 nens recorden la figura de Maria Àngels Anglada.

Redacció osona.com
25 de maig del 2009



El passat divendres, dia 22 de maig, a les 21:30 h va tenir lloc a la plaça Major la cantata infantil que se celebra cada dos anys a la ciutat de Vic i que arribava a la seva tercera edició.  Aquest any, i en motiu del 10è aniversari de la mort de l’escriptora M. Àngels Anglada, es va escollir el projecte “Les Veus Misterioses” que es va editar l’any 2000.

Hi van participar més de 500 nens de 4rt, 5è i 6è de primària de totes les escoles de Vic. La direcció musical va anar a càrrec d’Enriqueta Anglada. La plaça es va omplir de gom a gom.

“Les Veus Misterioses” va néixer a partir d’un encàrrec del Cor Cabirol de Vic, en motiu del seu 25è aniversari, a l’escriptora a nivell de text i a Josep Baucells a nivell musical. M. Àngels Anglada i Josep Baucells van fer una cantata “feta a mida”, ja que havia de ser cantada per nens i nenes de 5-6 anys: havia de ser breu, amb un llenguatge adequat en alguns dels poemes i amb una música senzilla i entenedora.
 
- Notícies publicades de Maria Àngels Anglada

NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC

500 nens i nenes recorden M. Àngels Anglada a través del cant

La cantata es va incloure dins la celebració del 10è aniversari de la mort de l’escriptora vigatana, autora del text, i també dins la setmana de la ciutadania

La plaça Major de Vic es va convertir aquest divendres, dia 22 de maig, en l’escenari per a la cantata “Les Veus Misterioses”, de l’escriptora M. Àngels Anglada i música de Josep Baucells. La peça va ser interpretada per 500 alumnes de 4rt, 5è i 6è de primària de totes les escoles de Vic, sota la direcció musical d’Enriqueta Anglada. La cantata és una activitat bianual a la ciutat de Vic, que enguany s’emmarca dins dels actes de celebració del 10è aniversari de la mort de l’autora del text.

El regidor de Cultura, Xavier Solà, va expressar que  la música és un llenguatge universal i que la finalitat de la cantata era “cantar junts, com a expressió cultural i també per expressar sentiments i emocions”. Per la seva banda, el regidor d’Acció Social i Ciutadania, Joan López, va emmarcar la cantata dins dels actes de la setmana de la ciutadania. Després, es va emetre una gravació en vídeo de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, que va destacar el paper de la música com una eina més de comunicació i va felicitar als nens i nenes per la implicació i la dedicació alhora de dur a terme aquesta cantata.

Arxivat a