«Amb veu nova, les velles paraules»

Espectacle poètic produït per immigrants.

Redacció osona.com
20 de maig del 2009

El Centre de Normalització Lingüística d’Osona i Fundació Caixa Manlleu organitzen en el marc del Premi de Teatre Caixa Manlleu 2009, l’espectacle poètic “Amb veu nova, les velles paraules”.

Aquest espectacle recull textos de tres escriptors d’Osona, catalans i alhora universals: M. Àngels Anglada, Miquel Martí i Pol i Jacint Verdaguer. Tots tres comparteixen, a més de la literatura, un lligam molt estret amb la terra, la llengua, la música i el país. Són aquestes realitats -la terra, la llengua, la música i el país- allò que constitueix el fil conductor de l’espectacle.

Les actrius i els actors que hi participen han nascut a Catalunya o hi viuen des de fa poc temps i, per tant, alguns vénen d’altres països del món. Tots plegats estan vinculats al Centre de Normalització Lingüística d’Osona com a alumnes dels cursos de català per a adults o com a participants en el programa de Voluntariat per la llengua. El català és, doncs, la llengua comuna de totes aquestes persones, independentment del lloc d’origen, i la llengua és l’element que ha fet possible que es coneguessin i, per tant, que es formés aquest grup.

El títol d’aquest espectacle, “Amb veu nova, les velles paraules”, extret d’un vers que M. Àngels Anglada dedica a Verdaguer, simbolitza el relleu generacional, és a dir, la incorporació de les generacions joves a la llengua i a la literatura i la vinculació a la terra...

Avui dia, s’hi afegeixen, en aquest relleu, persones que, gràcies a la llengua, es reconeixen part del país i al mateix temps s’hi senten reconegudes. Amb aquest espectacle es reprèn amb veu nova, les velles paraules.

REPRESENTACIONS :

Folgueroles, Centre Cultural, 23 de maig, a 2/4 de 10 del vespre
Vic, Temple Romà, 24 de maig, a les 7 del vespre
Roda de Ter, Can Planoles, 30 de maig, a les 7 del vespre
Torelló, Cirvianum, 6 de juny, a 2/4 de 10 del vespre
Manlleu, Can Puget, 7 de juny, a les 7 del vespre

Díptic de l'obra (PDF)