Roda de Ter també reclama el batxillerat nocturn

El ple va aprovar ahir per unanimitat una moció d’ERC reclamant al Departament d’Educació que no suprimeixi aquesta modalitat de batxillerat a Vic. La decisió afecta estudiants de la població.

Redacció osona.com
20 de maig del 2009

En el ple municipal de l’Ajuntament de Roda de Ter, celebrat aquest dimarts, es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel Grup d’Esquerra de sumar-se a l’acord de l’Ajuntament de Vic per tal de reclamar la continuïtat del batxillerat nocturn a la ciutat de Vic, ja que també afecta a estudiants de la població.

Text de la moció aprovada:

“Atès que el batxillerat nocturn s'estableix per als estudiants que volen formar-se i obtenir la titulació post-obligatòria i que ho han de compaginar amb el treball.

Atès que el batxillerat nocturn és una peça clau en la conciliació formativa i laboral i enllaça en la filosofia de la societat en formació continuada.

Atès que el batxillerat nocturn que s'imparteix a la ciutat de Vic té alumnes del nostre municipi i d’altres municipis de la comarca i de la comarca de Ripollès, actuant també com un element d'equilibri territorial.

I davant la voluntat del Departament d'Educació de suprimir el batxillerat nocturn presencial a la ciutat de Vic, derivant aquesta formació a ciutats com Manresa o Granollers o bé a la formació estrictament no presencial, oblidant que la formació no presencial és un complements a la presencial i no una alternativa:

El Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya proposa que el Ple Municipal acordi:

1er. Donar suport i sumar-se a l'acord de Ple de l'Ajuntament de Vic pel manteniment del batxillerat nocturn presencial a la ciutat de Vic.

2on. Fer arribar aquests acords a l'Ajuntament de Vic, al Consell Comarcal d'Osona, a la Delegació Territorial del Departament d'Educació de la Catalunya Central, al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i a l’IES Jaume Callís.”

Càmeres de videovigilància

Al ple, ERC  va mostrar la seva disconformitat amb l’acord d’instal•lació de cinc càmeres de videovigilància en els carrers de Roda per controlar el trànsit. Els republicans dubten de la seva efectivitat i l’alt cost econòmic que suposa la seva instal•lació.

Per això van reclamar que s’efectuïn tot els tràmits legals i sigui la comissió de videovigilància de Catalunya que autoritzi la instal•lació d’aquestes càmeres de vigilància.

Arxivat a