Governació inverteix 7,4 milions d'euros en telecomunicacions a Osona

El pla Catalunya Connecta inclou 115 actuacions per millor la telefonia mòbil, Internet de banda ampla i la TDT.

Redacció osona.com
19 de maig del 2009




Governació inverteix 7,4 milions d’euros en infraestructures i serveis de telecomunicacions a Osona fins al 2010, en el marc del pla Catalunya Connecta

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que depèn del Departament de Governació i Administracions Públiques, ha presentat avui a Vic el pla, que inclou 115 actuacions per dotar de telefonia mòbil, Internet de banda ampla i TDT tots el nuclis de població de més de 50 habitants, i de més petits, atenent a les especificitats del territori. Al mateix temps, també permetrà donar cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a tots els polígons industrials.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, acompanyat del director dels Serveis Territorials del departament de Governació a la Catalunya Central, Antoni Cassasas, ha presentat les actuacions que el pla Catalunya Connecta inclou a Osona. L’acte ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal, a Vic, davant del seu president, Miquel Arisa, així com de nombrosos alcaldes i empresaris de la zona.
 
L’Osona Connecta, que és el nom que rep el pla d’extensió dels serveis de comunicacions electròniques de la comarca, inclou un total de 115 actuacions, de les quals ja se n’ha dut a terme 68, cosa que ha suposat una inversió de 3.791.000 euros. Entre les 47 actuacions que queden pendents de fer, amb un pressupost de 3.577.000 euros, hi ha la construcció de nou noves torres de telecomunicacions i la compartició de vuit més ja existents, per fer arribar els serveis de TDT i telefonia mòbil, principalment, a aquells nuclis de població que encara no en tenen.
 


L’acte de presentació de l’Osona Connecta ha servit també per signar la constitució d’una comissió de seguiment del pla entre el Consell Comarcal i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

El secretari Jordi Bosch ha destacat l’esforç que s’està fent per dotar d’infraestructures la comarca, ja que una gran part d’aquestes actuacions es du terme en els nuclis de menys de 50 habitants que, d’entrada, quedarien fora del pla Catalunya Connecta, i ha manifestat que “amb aquest pla es contribueix a potenciar les possibilitats de desenvolupament social, personal i econòmic dels ciutadans d’Osona”.
 
Jordi Bosch ha afegit que “el pla Catalunya Connecta ens porta al futur d’aquí al 2010, fent que la ciutadania i les empreses estiguin connectades al món” i n’ha destacat la importància estratègica, tot afirmant que “la millora de les telecomunicacions està afavorint la cohesió territorial del nostre país i és un valor afegit molt important per a la competitivitat de l’economia d’Osona i, per extensió, de tot Catalunya” (fotos: Adrià Costa).

- Dossier Osona Connecta (pdf)