Vic crearà un Consell de Ciutat que farà de Senat

Ho va anunciar ahir l’alcalde de Vic durant la inauguració de la Setmana de la Ciutadania. El nou ens, format per persones individuals i representants d’entitats, substituirà el Consell de la Ciutadania, format per representants dels partits polítics.

Redacció osona.com
15 de maig del 2009



Ahir al vespre, es va celebrar la inauguració de la setmana de la Ciutadania a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic. En el decurs d’aquest acte, l’alcalde de la ciutat, Josep M. Vila d’Abadal, i la regidora de Dones, Joves, Salut i Cooperació al Desenvolupament, Gràcia Ferrer, van anunciar que el proper mes de juliol quedarà constituït el Consell de Ciutat que tindrà com a objectiu “actuar com un Senat”. L’alcalde va afirmar que aquest nou òrgan format per persones a títol individual però també representants d’entitats “ens ha d’ajudar a l’hora de prendre decisions en determinats temes”. El nou Consell de Ciutat substitueix l’anterior Consell de Ciutadania format per representants dels partits polítics.

La inauguració va comptar amb una bona mostra de representants i membres de les entitats i associacions de la ciutat de Vic. La conferència de Jordi Sánchez, director de la Fundació Jaume Bofill va servir per introduir i reflexionar sobre el tema de la ciutadania. Sánchez va apuntar que la immigració “és un dels canvis més importants que ha patit el nostre país en els darrers anys ja que ha arribat a totes les places i carrers de tots els pobles i ciutats”. El director de la Fundació Jaume Bofill va posar de relleu, però, que en els darrers 100 anys, el nostre país havia rebut tres onades migratòries i que la dels darrers 10 anys no havia estat pas la més important a nivell percentual, respecte el total de la població. Les novetats principals d’aquesta tercera onada migratòria (les anteriors havien estat als anys 20 provinent del País Valencià i Múrcia, als anys 50 i 60 provinent d’Andalusia i Extremadura) és “el fet de l’estrangeria amb el que això comporta de drets i reconeixements i la seva procedència que ens porta a una gran diversitat”.

“La diversitat”, va afirmar Sánchez, “és més incòmode que la homogeneïtat” però això “no és ni bo, ni dolent” sinó que “l’hem de reconèixer, respectar-la i compartir-la”. A partir d’aquí va demanar “el lideratge de les institucions públiques però també la implicació de tota la societat perquè la diversitat ha d’arribar també “als patis de les escoles, al comerç i als clubs esportius”.

- Creació del Consell de la Ciutadania
- Més informació de la Setmana de la Ciutadania

Arxivat a