Exposició a Viladrau: el Montseny com a Reserva de la Biosfera

La inauguració de la mostra s'ha emmarcat en els actes de l’elaboració del Pla d'Acció de la Xarxa de Reserves de la Biosfera espanyoles (2010-2013) que s’han fet a Seva.

Redacció osona.com
15 de maig del 2009

El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué; el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; l'alcalde de Viladrau, Francesc X. Ballvehí; el diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral; i el diputat de Medi Ambient i Territori de la Diputació de Girona, Josep Maria Rufí; van inaugurar ahir dijous 14 de maig l'exposició “El Montseny. Parc Natural, Reserva de la Biosfera”.

L'acte va tenir lloc a les 17:30 h al Centre Cultural Europeu de la Natura (CCEN) de Viladrau.

La mostra va cloure la celebració dels 30 anys de la declaració del Montseny com a Reserva de la Biosfera i s'emmarcava en els actes del seminari sobre l'elaboració del Pla d'Acció de la Xarxa de Reserves de la Biosfera espanyoles (2010-2013) que s'està duent a terme des d'ahir i fins demà a Seva.
- Més informació del seminari, des de Diari Forestal

Elaborada pel Centre Cultural Europeu de la Natura, l'exposició està promoguda per la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Viladrau amb el suport de la Diputació de Barcelona. L'objectiu d'aquesta mostra és donar a conèixer el Montseny com a Reserva de la Biosfera, una faceta poc coneguda d'aquest parc natural (el Montseny és l'única Reserva de la Biosfera de Catalunya).

L'exposició està dividida en quatre blocs: un de central que explica què és i què significa ser una Reserva de la Biosfera i on s'hi mostra les que hi ha a Espanya i la de Catalunya: el Montseny. Es completa amb un audiovisual per veure i escoltar els colors i els sons d'aquest Parc Natural. Els altres tres blocs corresponen a les tres funcions de les Reserves de la Biosfera: Conservació, Desenvolupament i Suport Logístic. Aquestes funcions estan explicades amb exemples del propi Montseny.

Després de Viladrau, la Diputació de Girona té previst que la mostra es pugui veure per Catalunya, començant pels municipis de l'àrea del Montseny i per les comarques de Girona.