Els regidors d’ERC abandonen el ple a Taradell

Els cinc republicans es van aixecar de la sessió celebrada el dimarts després de “ser insultats i no tenir dret a rèplica”.

per Redacció osona.com, 14 de maig de 2009 a les 19:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El grup municipal d'Esquerra va abandonar el ple ordinari de maig que es va celebrar aquest dimarts després d'una discussió amb l'alcalde i el secretari de la corporació que va començar per desavinences amb la interpretació legal del reglament.

La polèmica ja venia del ple anterior, el d'abril, quan ERC es va negar a aprovar l'acta de la sessió anterior sense fer-hi cap esmena i el secretari els va dir que això no podia ser, que si no hi estaven d'acord havien d'esmenar-ho.

La discussió semblava no tenir més transcendència però arribats al ple d'aquest mes el portaveu d'ERC, Toni Casassas, va tornar a manifestar el vot contrari a l'acta de la sessió anterior perquè no hi constava precisament el vot contrari dels republicans a l’anterior acta. Casassas va argumentar que el fet que no els deixin votar en contra és una interpretació de la legalitat molt extrema i inèdita fins al moment, i va lamentar que l'Ajuntament no actuï amb la mateixa escrupolositat en d'altres casos.


- Més informació i àudio de la sessió, des de Taradell bloc

---------------
NOTA DE PREMSA


ERC DE TARADELL

ESQUERRA, SILENCIADA PER L’EQUIP DE GOVERN, ABANDONA EL PLE

Els cinc representants d’ERC es van aixecar de l’última sessió del ple, després de ser insultats i sense tenir dret a rèplica.

Abans-d’ahir, dimarts 12 de maig, en la celebració del ple ordinari de l’Ajuntament de Taradell, els cinc regidors i regidores del grup municipal d’ERC-AM vam abandonar la sessió després del debat al voltant de l’aprovació de l’acta del ple anterior. El nostre grup entenia que en aquest punt, s’hi havia de reflectir el sentit del vot de cada grup com, d’altra banda, s’ha fet sempre a l’Ajuntament de Taradell (veure acta de març). Per això ens vam sorprendre quan, de sobte, en aquesta acta s’hi ometia aquesta votació. 

El més sorprenent de tot, però, és que la llei s’apliqui tan estrictament en una qüestió menor, i en canvi, es passin per alt altres coses més importants, com la legalitat urbanística de la casa del Puig, o la construcció d’una caseta a prop de la Serra. O, encara més greu, la contractació d’una empresa (Vidres Taradell, SL) participada pel marit d’una regidora de CiU, quan això és un incompliment clar de l’article 49.1 f) de la Llei de Contractes del Sector Públic (veure PDF pàg. 21, columna dreta, 5è paràgraf). En esmentar aquest cas, l’alcalde ens va prohibir acabar el nostre discurs, com si al ple no poguéssim parlar dels temes que creiem importants. Tenim la sensació que l’equip de govern aplica la llei quan li convé i quan és contrària al nostre grup.

Posteriorment, debatent novament sobre la votació o no de les actes, i fent-nos veure que el nostre punt de vista era erroni, vam rebre els insults de l’assessor legal de l’Ajuntament. La qual cosa creiem totalment fora de lloc, doncs en qualsevol debat polític o tècnic com aquest, sobren les desqualificacions personals. En no permetre l’alcalde defensar-nos de les ofenses rebudes, el grup d’Esquerra vam decidir abandonar el ple, considerant que se’ns faltava al respecte institucional i democràtic.


Grup Municipal d’Esquerra
a l’Ajuntament de Taradell

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Arxivat a:
Municipis, ERC, ple
Participació