Jaume Bosch presenta a Vic la Fundació Nous Horitzons

El diputat d’ICV-EUiA serà aquest dijous a la llibreria La Tralla. La finalitat de l’entitat és la difusió i elaboració de l’ecosocialisme.

Redacció osona.com
14 de maig del 2009
Aquest dijous, dia 14 de maig (20:00 h), tindrà lloc a la llibreria la Tralla de Vic la presentació de la Fundació Nous Horitzons. L’acte anirà a càrrec de Jaume Bosch, diputat d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya i president de la fundació; Jordi Figuerola, historiador i delegat de la fundació;  i Xavier Tornafoch regidor-portaveu d'ICV-EUiA.

“El Patronat de la Fundació Nous Horitzons és una instància àmplia, formada per persones majoritàriament sense vinculacions orgàniques a ICV o a cap altra força política, representatives d’una pluralitat de sensibilitats, d’orígens, d’activitats professionals, de coneixements temàtics i d’àmbits d’organització social. Pretén ser el màxim possible d’intergeneracional i de paritària, entre dones i homes”, expliquen des del web de l’entitat.

L’objecte de la Fundació és la promoció, el foment, l’estudi i la investigació de les ciències polítiques i socials, des d´una perspectiva transformadora, ecologista i feminista.

La Fundació Nous Horitzons és hereva de la històrica revista amb el mateix nom fundada el 1960. Com aquella, la voluntat és ser un espai de reflexió i de formació, de debat i d’intercanvi. “En un moment de nous reptes pel pensament progressista i transformador, de canvis de paradigmes i de creixents complexitats, l´esquerra ha de saber respondre amb rapidesa tot i  elaborant també un nou discurs”, diuen els impulsors.

La finalitat és, per tant, contribuir en l´establiment de les bases d´un pensament lligat a l´emancipació social, a la defensa del medi ambient i a la igualtat de gèneres, des de la participació i la radicalitat democràtica. La Fundació té com a finalitat la difusió i l’elaboració de l'ecosocialisme.

Es poden formular cinc línies de fons en els objectius de la Fundació Nous Horitzons:
 
1. La Fundació ha de ser un espai de reflexió i d’anàlisi dels processos de canvi social, de les contradiccions i dels conflictes emergents i dels potencials d’acció que se’n deriven.

2. La Fundació ha d’ajudar a impulsar l’expansió de l’agenda política de l’esquerra del segle XXI. Generar idees, arguments i propostes per a l’aprofundiment i la radicalitat democràtica, la transformació social i ecològica, la feminització, i l’avenç de la diversitat cultural.

3. La Fundació ha de promoure el debat i l’aprenentatge sobre propostes i formes emergents d’acció col•lectiva, en l’horitzó d’una societat inclusiva, paritària, sostenible i participativa.

4. La Fundació ha de construir espais de diàleg entre les diferents sensibilitats i cultures de les esquerres polítiques i socials. Ajudar a repensar les pautes de diàleg i interacció entre les forces polítiques i els moviments socials.

5. La Fundació ha de ser un instrument de recuperació de la memòria històrica col•lectiva, per tal d’articular i de posar en diàleg, de forma permanent, el bagatge històric amb la necessitat d’afrontar, des del dinamisme, els reptes del futur.

- Anar al web de la Fundació Nous Horitzons
Arxivat a