Joan Rangel fa el seguiment de les obres del fons estatal d’inversió local

El delegat del govern a Catalunya ha visitat les poblacions de Vic, Roda de Ter, Manlleu, Sant Vicenç de Torelló i Torelló. El fons estatal finançarà obres a Osona per un valor de 26 MEUR. De moment, el govern espanyol ja ha pagat 9,3 MEUR.

Redacció osona.com
13 de maig del 2009



El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i  la subdelegada del Govern a Barcelona-província, Montserrat García Llovera, han visitat aquest dimecres les poblacions de Vic, Roda de Ter, Manlleu , Sant Vicenç de Torelló i, Torelló. La visita tenia per objectiu fer el seguiment de les obres del fons estatal d’inversió local (FEIL).

L´import total que a dia d´avui ja ha pagat el govern d´Espanya sobre el total assignat del FEIL és de 9.345.140,96 €. El pressupost total pel conjunt de totes les obres de la comarca és de 26.041.768 € (a sota, fotos de la visita a Manlleu i Roda de Ter /autor: Adrià Costa).

- Programa de la visita

-------
Rangel diu que hi ha ajuntaments catalans que han començat a treballar en el segon Fons Estatal d'Inversió Local 
Marc Riera i Morató // ACN

Manlleu (ACN).- El delegat del govern de l'estat espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha assegurat aquest dimecres que hi ha ajuntaments catalans que ja han començat a treballar en diferents projectes per aprofitar 'el màxim' el segon Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) de 2010. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar aquest nou fons durant el debat de política general al Congrés dels Diputats. Aquest fons estarà dotat amb 5.000 MEUR. Segons ha explicat Rangel aquest cop es subvencionaran projectes relacionats amb aspectes mediambientals, de desenvolupament tecnològic i de l'àmbit social. Joan Rangel ho ha dit aquest dimecres a Osona on ha visitat obres finançades amb el FEIL.

El delegat del govern de l'estat espanyol diu que en aquests moments la maquinària dels ajuntaments es posarà en funcionament per aprofitar 'al màxim' el nou fons. Els objectius del nou FEIL són, segons Rangel, els mateixos que en la primera convocatòria que passaven per 'generar ocupació' i millorar 'l'entorn urbà' i els 'equipaments municipals'.

Joan Rangel diu que cal deslligar la injecció de diners estatals als ajuntaments del què és el seu finançament insuficient. Mentre que el FEIL és un programa creat per donar solucions al problema de la 'crisi econòmica i l'ocupació' el futur finançament local haurà de garantir la 'suficiència financera' dels ajuntaments. El delegat del govern de l'estat espanyol està convençut que es 'trobarà el camí' per solucionar aquesta reclamació municipalista en els propers mesos un cop es tanqui l'acord pel finançament de les autonomies.



Rangel ha fet aquestes declaracions a Manlleu on ha visitat algunes de les obres que es financen gràcies a la primera convocatòria del FEIL. Durant tota la jornada ha visitat les actuacions que s'estan fent en municipis de la comarca com ara Vic, Roda de Ter, Torelló o Sant Vicenç de Torelló. 'confio plenament perquè saben 'on hi ha el problema i com solucionar-lo.

Els alcaldes han fet una valoració positiva del fons. L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, destacava que els 11 projectes que s'estan executant amb aquest fons han suposat la contractació de 47 persones. D'aquestes 27 es troben en el tram de més de 45 anys que és un dels que presenta més dificultat d'inserció laboral. En aquests onze projecte hi treballen 137 persones de manera que s'ha donat 'estabilitat' a 90 llocs de treball fent tasques de millora dels serveis municipals.

--------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE RODA DE TER

Joan Rangel assegura que “Roda ha fet un aprofitament òptim” del FEIL

El delegat del Govern, Joan Rangel, va visitar ahir les obres de Roda de Ter finançades a través del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). Rangel va arribar a la població a 3/4 de 12 del migdia, acompanyat per la subdelegada del govern central, Montserrat Garcia Llovera, els quals van ser rebuts per l’alcalde de la població, Antoni Llach, el primer tinent d’alcalde, Esteve Franch, i el regidor d’Urbanisme, Albert Serra. Abans de visitar les obres previstes van mantenir una reunió a l’Ajuntament i el delegat del govern va signar el llibre d’honor.

Tot seguit es va visitar la primera obra del FEIL que s’ha acabat. Es tracta de la reforma de la placeta que hi ha a l’entrada principal de l’església de Sant Pere (34.030 euros), la qual va inaugurar en aquell mateix moment Joan Rangel amb la tallada de la cinta. Aquesta obra forma part dels 13 projectes que l’Ajuntament ha presentat al FEIL i que entre totes sumen un pressupost de poc més d’1 milió d’euros.



Hi ha dues obres més que ja s’han finalitzat: l’accés a l’aparcament del darrera de l’Ajuntament (27.840 euros) i el projecte de construcció d’una rampa a la plaça Major (19.746,74 euros).
Antoni Llach va aprofitar la visita per mostrar i comentar al delegat del govern altres equipaments del poble com el passeig del Ter, la Blava i la biblioteca Bac de Roda.

Al final de la visita, Joan Rangel va fer una valoració de la incidència que té el FEIL en municipis petits com Roda de Ter: “Roda ha fet un aprofitament òptim d’aquest milió d’euros. Són 13 obres que acaben d’endreçar l’espai urbà del municipi”. Rangel va recordar que a través del FEIL es poden finançar obres que doten als municipis d’equipaments necessaris però que no compten amb pressupost i que el FEIL ha permès que siguin una realitat.

El delegat del govern també va recordar a Roda de Ter la doble funció del FEIL: la de crear ocupació i millorar l’espai urbà. Rangel va reiterar que “Roda de Ter ho ha fet molt bé” i va recordar que abans d’ahir el president del govern espanyol va anunciar un nou FEIL per a l’any que ve amb un pressupost de 5.000 milions d’euros.

---------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE TORELLÓ

El delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, visita les obres del FEIL

El delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, va visitar Torelló aquest dimecres per tal de conèixer de primera mà algunes de les obres finançades a càrrec del FEIL (Fons Estatal d’Inversió Local).

Joan Rangel, acompanyat de l’alcalde, Miquel Franch, i dels membres del Consistori, va visitar les obres de reforma de l’antic CAP de la plaça Nova que s’habilitaran com a local d’entitats (amb un pressupost de 556.779,19€). Seguidament, a la Casa de la Vila, el delegat del govern va signar el Llibre d’Honor i va mantenir un intercanvi d’impressions amb l’alcalde i regidors l’equip de govern. Joan Rangel anava acompanyat de la subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera.

El delegat del govern va mostrar la seva satisfacció per les obres que s’estan executant a Torelló amb fons d’aquest programa estatal i va explicar que, properament –tal com va anunciar el president del Govern-, es convocarà un segon FEIL que estarà dotat amb 5.000 milions d’euros. Rangel va destacar la importància d’aquest pla per als ajuntaments ja que els ajuda a suportar les dificultats de tresoreria.

Per la seva banda, Miquel Franch, va comentar que, en el cas de Torelló, el FEIL ha ajudat a donar feina a un considerable contingent de treballadors i va demanar la continuïtat de plans com aquest per ajudar al finançament local.

---------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC

Vic rep la visita del delegat del govern central, Joan Rangel


Aquest matí,  el delegat del govern central a Catalunya, Joan Rangel,  ha visitat la ciutat de Vic (foto, a sobre) on ha estat rebut pel seu alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, i diferents regidors del consistori. La comitiva ha visitat tres de les obres incloses el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), del qual Vic rebrà 6,78M€. Rangel ha posat de relleu el “bon ús” que fan d’aquest fons els ajuntaments catalans, en el cas de Vic per “transformar edificis i convertir-los en equipaments per a la ciutat”.

En primer lloc, han pogut conèixer l’edifici de la plaça Gaudí que es destinarà a CityLab; tot seguit s’han desplaçat a la Casa Caritat on es rehabilitarà part de l’edifici per tal de millorar les seves prestacions i usos; i finalment han visitat la Farinera, el projecte que resultarà més beneficiat per aquest fons estatal que té com a objectiu promoure l’ocupació.

Rangel ha explicat que precisament ahir el president del govern central va anunciar la creació d’uns nous fons, dels quals també se’n podran beneficiar els ajuntaments.