La Play tanca la seva primera edició amb nota

Els tallers de robòtica, els videojocs i els simuladors van ser les activitats estrella de la fira tecnològica de l’e-week, la setmana digital de Vic. L’Osona Lan Party i les Trobades Empresarials també van comptar amb bona assistència de públic.

Redacció osona.com
12 de maig del 2009

Durant els dies 8 i 9 de maig el recinte firal el Sucre s’hi han pogut veure les últimes novetats en robòtica, domòtica, videojocs o música electrònica amb motiu de la primera edició de la Play, fira de la tecnologia de l’e-week, inaugurada  el dimecres, 6 de maig, amb la conferència “La gestió de l’opinió pública i les noves eines de lla comunicació” a càrrec de Jordi Segarra i Àlex Terés, consultors polítics i membres de l’equip de campanya del president d’Estats Units, Barack Obama.

La Play va obrir les portes al públic el divendres, 8 de maig, a les 9:00 h amb la primera jornada de les Trobades Empresarials d’enguany. Més de 100 persones van assistir a les conferències que van impartir Ferran Soriano, president d’Spanair, i Sílvia Carreño, responsable del bloc d’aptrapalo.com.

El dissabte, 9 de maig, es va celebrar el 5è aniversari de la xarxa guifi.net. Durant tot el dia es van dur a terme un seguit de xerrades, activitats i tallers sobre el seu funcionament destinades a tots els usuaris, des dels que es volien connectar per primera vegada a la xarxa fins als més experts.

Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, va presidir l’acte juntament amb Lluís Dalmau i Ramon Roca, representats de guifi.net. La celebració va cloure amb un dinar.
 
Els tallers vinculats en robòtica, un simulador de vol, un circuit de Segway, l’espai de videojocs o el de creativitat a partir del reciclatge de components electrònics han estat les propostes més concorregudes d’aquest cap de setmana dedicat a la tecnologia. “Les activitats dirigides al públic en general han tingut molt bona acceptació,” assegura Josep Campàs, codirector de la Play i la Setmana Digital.

“La Play ha estat, durant dos dies,  un punt de trobada de les novetats tecnològiques i una oportunitat per interactuar amb elles” ha assegurat Burgaya. Els principals objectius de la Setmana digital han estat “evitar la fractura digital i difondre les TIC entre la ciutadania”,explica Burgaya, i així mateix “ho hem intentat plasmar a través de l’organització de la primera Fira de la Tecnologia de Vic, la Play, una fira per experimentar i aprendre”.

“Val a dir que aquesta primera edició ha comptat amb continguts totalment experimentals que habitualment no trobem en una fira” puntualitza Campàs. Entre aquests destacar la 1a Lan Party organitzada a la comarca d’Osona, en què més de 40 persones es van concentrar durant 27 hores al recinte firal amb els seus ordinadors per intercanviar informació i jugar entre ells.

Durant el desenvolupament de la fira també es va sortejar al públic assistent un netbook, un ordinador portàtil, una televisió de 32 polzades, una consola Wii i un kit de robòtica.

- Anar al web de la Play
- Més informació de l’e-Week

Arxivat a