L’Hereu de Seva, Fadrí d’honor de la Catalunya Central

Nil Oriol va rebre la faixa a Sant Vicenç de Castellet.

Redacció osona.com
11 de maig del 2009



Aquest dissabte 9 de maig a Sant Vicenç de Castellet (El Bages) és va portar a terme l’acte de proclamació de la pubilla i dames, hereu i fadrins de la Catalunya Central.

Passades les 21 hores, la Berta Villegas pubilla de Seva 2007 i 1er Dama de la Catalunya Central 2008, cedia  la seva banda al mateix temps que Nil Oriol, també de Seva, era enfaixat com a 1er Fadrí d’honor de la Catalunya Central i assolint d’aquesta manera  el tercer títol intercomarcal que s’emporta el pubillatge  de Seva i de la comarca d’Osona. La  seva dama i qui acompanyarà al fadrí al llarg d’aquest any és Júlia Giner Pubilla de  Gironella 2008 (el Berguedà), els dos a la foto.

Per optar aquest títol en Nil  va haver de fer un examen escrit de cultura general, una redacció i un examen oral de cinc preguntes.

Els  aspirants a pubilla i hereu eren de les diferents poblacions de la Catalunya central (Òdena, Piera, Sant Salvador de Guardiola, Gironella, Puig-Reig, Avia, La vall d’an, El Pont de Vilomara i Rocafort, Navàs, Balsareny, Sant Vicenç de Castellet, Castellbell i el Vilar, Monistrol de Montserrat, Manresa, La Pobla de Lillet, Súria, Seva).

En Nil, que finalitza el seu any com a Hereu de Seva 2008 el proper 3 de juliol, seguirà representant la Catalunya Central fins a finals de maig de 2010, on cedirà la seva banda a La Pobla de Lillet (el Berguedà).

Dins el pubillatge hi ha dos certàmens en el qual els hereus i pubilles de Seva és poden presentar, un és el de Catalunya que se celebra sempre a finals de setembre, on el 2005 l’Anna Seijas va assolir el títol de pubilla de Catalunya, i en David Gibaja el d’Hereu de les comarques Barcelonines, i el 2006 és va assolir novament el títol d’Hereu de comarques Barcelonines amb Toni Mas Pares. L’altre certamen és el de Pubilla i Hereu de la Catalunya central que se celebra sempre el mes de maig. El 2007 l’Anna Solasegalés va ser la primera pubilla de Seva que s’aportava un títol Intercomarcal i  la va seguir Berta Villegas el 2008.

Amb en Nil, Seva s’emporta un nou títol i una nova faixa, deixant patent que els joves del poble senten les tradicions i la cultura i que deixen el poble amunt allà a on van, sent així un dels pobles de Catalunya conjuntament amb Tordera i Gironella que amb menys temps més títols s’ha emportat.

La pubilla de la Catalunya central és de Piera (Anoia) l’Hereu de la Catalunya Central de Navàs (Bages),la segona Dama de Manresa ( El Bages) i el segon Fadrí de Gironella (Berguedà).