La CUP també exigeix el manteniment del batxillerat nocturn a Vic

Altres partits, sindicats i el propi Ajuntament de la ciutat ja han mostrat la seva oposició a la decisió del Departament d’Educació. Aquest dissabte hi ha convocada una concentració de protesta a la plaça Major, a les 5 de la tarda.

Redacció osona.com
09 de maig del 2009

NOTA DE PREMSA

La CUP de Vic vol mostrar la seva més enèrgica repulsa per la previsible supressió del batxillerat nocturn a l'IES Jaume Callís, l'únic que l'imparteix actualment a les comarques d'Osona i el Ripollès.

Aquesta supressió significarà deixar sense la possibilitat d'estudiar a tots aquells joves que, per diverses raons, han de compatibilitzar els estudis amb alguna altra ocupació. En la majoria dels casos es tracta de joves que estan treballant i que l'única opció que tenen per a continuar estudiant és el batxillerat nocturn.

Entenem que es tracta d'una mesura profundament antisocial, que atempta contra el dret a la igualtat d'oportunitats i que mostra els criteris economicistes d'un govern autoanomenat d'esquerres que avantposa la rendibilitat econòmica a curt termini a la rendibilitat social i cultural.
Aquesta supressió suposa un atac frontal a les classes populars de la nostra comarca, negant-los l'accés a la cultura i a la formació que els hauria de permetre millorar la seva situació dins el mercat laboral. I el més sorprenent de tot és que aquesta mesura la propugna un govern format per partits que s'autodenominen d'esquerres.

Davant d'aquest fet, la CUP de Vic exigeix al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya el manteniment dels estudis de batxillerat nocturn a l'IES Jaume Callís. Així mateix, encoratgem tots els vigatans i osonencs a participar de la mobilització convocada per aquest dissabte a les 5 de la tarda a la plaça Major de Vic.

- Notícies publicades

Arxivat a