Supressió del batxillerat nocturn? Avui això no toca

Al més pur estil de l’expresident Jordi Pujol, Ernest Maragall ha declinat pronunciar-se sobre la decisió de suprimir aquesta modalitat de batxillerat a l’IES Jaume Callís de Vic. El conseller d’Educació ha inaugurat aquest divendres el CEIP Dr. Fortià Solà de Torelló.

Redacció osona.com
09 de maig del 2009



El conseller Maragall no s'ha volgut pronunciar aquest divendres sobre la supressió del batxillerat nocturn a l'IES Jaume Callís de Vic. El Departament ja ha comunicat aquesta decisió, que ha generat moviments d'oposició. “No hi ha cap novetat” ha assegurat Maragall que s'ha limitat a dir que és una decisió que està “en curs” i en la que s'està treballant.

El conseller ha estat aquest divendres Torelló, on ha inaugurat el CEIP Fortià Solà i ha visitat l’IES Cirvianum.  Una pancarta a l'entrada d’aquest darrer centre demanava que no es faci efectiva la supressió de l'única oferta nocturna d'aquest tipus d'ensenyament que hi ha a la comarca d'Osona.

L'actuació de millora al CEIP Fortià Solà ha costat una mica més de 4 milions d'euros i ha consistit en la reforma de l'edifici històric de la plaça Germà Donat, on hi ha els alumnes d'Educació Infantil, i en l'enderroc de l'edifici de l'avinguda Pompeu Fabra i la construcció d'un de nou en el seu lloc, on hi ha les aules de Primària, de 1r a 6è. Aquest nou edifici consta de 12 aules ordinàries, biblioteca, gimnàs i auditori, menjador i cuina completa, aula d'informàtica, aula de plàstica, aula d'audiovisuals, laboratori, aula de música, dues aules d'educació especial, una aula d'acollida i una aula de desdoblament.

En el torn de parlaments l'alcalde de Torelló, Miquel Franch (PSC) ha anunciat que el Departament ja ha iniciat els tràmits per a la construcció de l'edifici definitiu del CEIP Marta Mata i que en el proper ple es farà la cessió al Departament d'una parcel•la de 2.300 metres quadrats per a l'ampliació de l'IES Cirvianum. Al mateix temps, Miquel Franch ha fet públic que Torelló sol•licitarà la concessió d'un batxillerat artístic.

Després de la inauguració del renovat CEIP Fortià Solà, el conseller d'Educació s'ha adreçat a l'IES Cirvianum, on ha participat en l'acte de reconeixement de l'excel•lència als alumnes que han destacat pels seus resultats acadèmics.

---------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE TORELLÓ

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha inaugurat el renovat CEIP Dr. Fortià Solà i ha visitat l’IES Cirvianum

El conseller d’Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, ha presidit, aquest migdia, l’acte d’inauguració de les obres de reforma i remodelació del CEIP Dr. Fortià Solà. El conseller ha estat acompanyat per l’alcalde Miquel Franch; la diputada i regidora d’Educació, Flora Vilalta; autoritats municipals; el delegat del govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega; i la directora dels Serveis Territorials d’Educació, Dolors Collell; a més per la directora del centre educatiu, Montse Vilageliu, amb el guiatge de la qual s’ha fet una visita a les noves instal•lacions.

L’actuació a l’escola ha costat una mica més de 4 milions d’euros i ha consistit en la reforma de l’edifici històric de la plaça Germà Donat, on hi ha els alumnes d’Educació Infantil, i en l’enderroc de l’edifici de l’avinguda Pompeu Fabra i la construcció d’un de nou en el seu lloc, on hi ha les aules de Primària, de 1r a 6è. Aquest nou edifici consta de dotze aules ordinàries, biblioteca, gimnàs i auditori, menjador i cuina completa, aula d’informàtica, aula de plàstica, aula d’audiovisuals, laboratori, aula de música, dues aules d’educació especial, una aula d’acollida i una aula de desdoblament.

Després de girar visita per les instal•lacions, el conseller ha tingut oportunitat de parlar amb alguns alumnes a l’aula i ha signat el llibre de l’escola. En el torn de parlaments, la directora ha passat revista a la història del CEIP, mentre que l’alcalde ha anunciat que el Departament ja ha iniciat els tràmits per a la construcció de l’edifici definitiu del CEIP Marta Mata i que en el proper ple es farà la cessió al Departament d’una parcel•la de 2.300 metres quadrats per a l’ampliació de l’IES Cirvianum. Al mateix temps, Miquel Franch ha fet públic que Torelló sol•licitarà la concessió d’un Batxillerat Artístic.

Després de la inauguració del renovat CEIP Dr. Fortià Solà, el conseller d’Educació s’ha adreçat a l’IES Cirvianum, on ha participat en l’acte de reconeixement de l’excel•lència als alumnes que han destacat pels seus resultats acadèmics, per la seva voluntat de superació i per la seva integració de tots els membres de la comunitat educativa.

L’estada del conseller Maragall a Torelló s’ha acabat amb un dinar a l’hotel Les Serrasses amb els directors dels centres educatius de la població.

---------
NOTA DE PREMSA
DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ
El conseller d'Educació ha inaugurat el CEIP Dr. Fortià Solà i ha visitat l'IES Cirviànum de Torelló

- El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha inaugurat el CEIP Dr. Fortià Solà a Torelló

- La creació d’aquest centre, que té capacitat per a 450 alumnes i on treballen 37 professors, ha comportat una inversió econòmica del Departament d’Educació de 4.032.436,93 €

- El conseller Maragall també ha visitat l’IES Cirviànum de Torelló, que escolaritza 563 alumnes i on hi treballen 58 professors.

- En aquest centre el conseller ha felicitat els alumnes més destacats acadèmicament dins de l’acte de reconeixement de l’excel•lència
 
El CEIP Dr. Fortià és un centre de doble línia, que té 429 alumnes: 151 d’educació infantil i 278 de primària. Aquest centre es troba actualment dividit en dos edificis. L’edifici infantil, situat a la plaça Germà Donat i l’edifici de primària, situat a l’avinguda Pompeu Fabra, número 6.
 
La subvenció del Departament d’Educació per a les obres de construcció del nou CEIP han comportat una inversió econòmica de 4.032.436,93€.
 
L’edifici d’infantil, on s’ubiquen els alumnes de 3-6 anys, és una construcció singular de l’any 1942, que actualment està remodelada per adaptar-se millor a les necessitats dels nens i les nenes d’aquesta edat.
 
Consta de sis aules ordinàries, un menjador, una cuina amb servei d'àpats, una aula de psicomotricitat, una aula d’informàtica, una aula de plàstica i una biblioteca. Els espais interiors són amplis, acollidors i ben il•luminats. Quant als espais exteriors, són grans i ben equipats. Al pati també hi ha un hort on els nens i les nenes aprenen a treballar amb verdures i fruites pròpies de la zona.
 
Quant a l’edifici de primària, construït l’any 2008, és on s’ubiquen els alumnes de 1r a 6è de primària. Consta de dotze aules ordinàries i disposa de biblioteca, gimnàs i auditori, menjador i cuina completa, aula d’informàtica, aula de plàstica i laboratori, aula d’audiovisuals, aula de música, dues aules d’educació especial, una aula d’acollida i una aula de desdoblament.
 
El CEIP Dr. Fortià Solà és un centre adherit a l’escola inclusiva, que dóna importància a la ciència i a la participació en plans de relació amb l’entorn, com també l’afavoriment dels aspectes artístics (música i plàstica).
 
A més a més, aquest nou edifici, a partir de les cinc de la tarda, comparteix les seves aules amb l’Escola Municipal de Música de Torelló.
 
Visita a l’IES Cirviànum, de Torelló
 

Posteriorment, el conseller Maragall ha visitat l'IES Cirviànum, de Torelló. El centre té escolaritzats actualment 563 alumnes i disposa d’un total de 58 professors.
 
Va ser creat l’any 1999, provinent de la fusió de dos antics instituts, l’IES Cirviànum i l’IES Torelló, on actualment s’imparteixen classes d’ESO, batxillerat i CFGM (cicle formatiu de grau mitjà).
 
El centre ofereix els batxillerats tecnològic, científic i d’humanitats i ciències socials i un cicle formatiu de grau mitjà d’informàtica.
 
En l’apartat pedagògic, el centre treballa en projectes d'innovació educativa com ara Salut i escola, Convivència i mediació escolar o Escoles Verdes.

A més a més, participa en el programa de reutilització de llibres de text. Aquest programa permet la compra per part del centre de llibres que seran cedits en préstec als alumnes, suposant un estalvi econòmic a les famílies i fomentat les responsabilitats dels alumnes sobre l’ús del material didàctic.
 
Reconeixement de l’excel•lència

El conseller Ernest Maragall ha participat en l’acte de reconeixement de l’excel•lència que es va donar a la biblioteca de L’IES Cirviànum de Torelló. Prèviament, en els dos primers trimestres, ja se’ls havia lliurat un diploma felicitant-los pel seu expedient acadèmic.
 
L’objectiu d’aquest acte és fer un reconeixement als alumnes que destaquin pels seus resultats acadèmics, per la seva voluntat de superació i per la seva integració de tots els membres de la comunitat educativa. L’excel•lència és fruït de sumar l’equitat amb la qualitat, fonamentada en la llibertat i la igualtat d’accés i oportunitats.

Arxivat a