UP reclama accions per anul•lar les restriccions de Rússia al porc espanyol

El sindicat Unió de Pagesos sol•licita al Ministeri que faci les gestions necessàries. També demana als escorxadors que no aprofitin la conjuntura actual per abaixar els preus.

Redacció osona.com
07 de maig del 2009

Unió de Pagesos demana al ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí que realitzi les gestions necessàries perquè Rússia anul•li les restriccions imposades a les importacions de carn porcina i els productes derivats procedents d’Espanya a causa de la nova modalitat de grip. També vol que els escorxadors no aprofitin la conjuntura actual per abaixar el preu que paguen al ramader de porcí ja que l’Estat espanyol exporta a Rússia el producte amb menys valor afegit del porc, com són els ossos i els greixos.

El sindicat insisteix en què ha quedat demostrat de forma evident que qualsevol ciutadà pot consumir carn de porc sense cap mena de risc, i es remet a l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que s’ha manifestat en aquesta direcció. Per això, insisteix en que es pot i cal seguir mantenint els mateixos hàbits alimentaris que fins ara.